fbpx

Cand declanseaza Apple Watch alerte false de cadere

Cand declanseaza Apple Watch alerte false de cadere

Una dintre caracteristicile smartwatch-ului Apple Watch Series 4 este abilitatea sa de a detecta caderea. Caracteristica pare sa fie destinata celor in varsta care se intampla uneori sa alunece si sa cada – cum ar fi la dus – si care nu se pot ridica.

Dar aici intervine smartwatch-ul Apple Watch Series 4 care poate suna la serviciile de urgente. Cu toate acestea, se pare ca acea caracteristica declanseaza accidental apeluri la serviciile de urgente, pe partiile de schi.

Conform unei stiri de CBS Denver, se pare ca centrele de urgenta rapide din apropierea partiilor de schi din statul american Colorado isi exprima frustrarea pentru faptul ca primesc alerte false din cauza declansarii accidentale a caracteristicii smartwatch-ului Apple Watch Series 4 care detecteaza caderea.

CITESTE SI:  Caracteristica de blocare a site-urilor a Google WiFi le va atrage pe familii

La urma urmei, oamenii de obicei cad cand sunt la schi iar acest lucru e perfect normal. Dar presupunem ca ar fi prea mult sa cerem smartwatch-ului Apple Watch sa-si dea seama de diferenta.

Problema este ca unii schiori nu sunt constienti ca aceasta caracteristica a smartwatch-ului a fost declansata si continua sa schieze, in timp ce echipele de urgenta sunt nevoite sa-i gaseasca pe schiori pe baza locatiei lor GPS.

CITESTE SI:  Ce ar putea primi viitoarele tablete Apple iPad Pro in curand

Ar trebui sa mentionam ca detectarea caderii e dezactivata in mod prestabilit. Asta pana ce utilizatorul seteaza pe smartwatch-ul Apple Watch ca are o varsta de cel putin 65 de ani.

Apoi caracteristica se va activa. Acest lucru inseamna ca utilizatorii de smartwatch-uri Apple Watch Series 4 activeaza caracteristica manual si uita ca o au activata inainte de a merge la schi.

Potrivit Bonnie Collard de la serviciile de urgenta din Colorado, aceasta este o problema pentru ca necesita resurse pentru urgente reale. “Daca acel apel soseste si suntem in mijlocul unui accident cu 50 sau 60 de apeluri pentru acel accident, acele apeluri ale oamenilor care chiar au nevoie de serviciile de urgenta sunt puse in asteptare”.

CITESTE SI:  Cat a platit Google pentru Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie implicit pe Safari

Asadar, daca intentionezi sa mergi la partiile de schi, recomandat ar fi sa dezactivezi caracteristica de detectare a caderii de pe smartwatch-ul Apple Watch Series 4 pentru a nu se declansa accidental in cazul in care cazi.