Cand ar putea sosi primul iPhone 5G al Apple

Cand ar putea sosi primul iPhone 5G al Apple

Avand in vedere ca se asteapta ca tehnologia 5G va fi lansata spre sfarsitul anului, multe companii incearca sa implementeze tehnologia in speranta ca vor fi primele care vor lansa un smartphone care suporta aceasta tehnologie.

OnePlus si-a exprimat astfel de ambitii, in timp ce alte companii, cum ar fi Huawei, si-au exprimat intentia de a lansa un smartphone 5G in 2019.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste Apple, lucrurile stau un pic diferit. Se pare ca, daca sperai ca iPhone-urile din 2019 vor avea tehnologia 5G, ai putea fi dezamagit.

CITESTE SI:  Ce site-uri a dat in judecata Nintendo si pentru ce

Potrivit unei stiri de Fast Company, o sursa a spus publicatiei ca primul iPhone 5G ar putea sosi abia in 2020. Stirea sustine ca Apple are de gand sa foloseasca modemul 8161 al Intel in iPhone-urile sale si se spune ca Intel va fabrica modemul folosind procesul de 10nm.

Se spune ca daca Intel reuseste cu succes sa produca modemuri pe 10nm, acesta ar putea fi singurul furnizor de modemuri 5G pentru iPhone-urile Apple. Se asteapta ca procesul pe 10nm va creste densitatea de tranzistor, lucru care va imbunatati viteza si eficienta, o problema cu care se confrunta modemul Intel 8060 care intampina dificultati de disipare a caldurii care ar putea afecta autonomia bateriei.

CITESTE SI:  Ce avantaje exista din faptul ca Adidas vinde adidasi prin AR

Stirea mai spune ca, daca Intel nu reuseste sa produca cu succes modemuri 5G pentru iPhone-uri, Apple s-ar putea intoarce la MediaTek. Dar se pare ca acesta este un plan B indepartat, avand in vedere ca se crede ca Apple si Intel au suficient timp pentru a rezolva orice nereguli care apar.

CITESTE SI:  Trenul Maglev din Japonia si-a doborat propriul record

Compania Apple e vazuta deseori ca fiind una care este lenta in adoptarea noilor tehnologii pentru iPhone-uri. De exemplu, companiei Apple i-a luat o vreme pana sa lanseze un iPhone cu suport 4G, asa ca nu este surprinzator ca compania ar putea adopta o abordare similara de precautie pentru 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *