fbpx

Cand ar putea intenta TikTok un proces Casei Albe

Cand ar putea intenta TikTok un proces Casei Albe

Compania TikTok este in prezent subiectul unei interdictii impuse de Casa Alba. Cu toate acestea, unele surse sustin ca TikTok are de gand sa intenteze un proces impotriva administratiei lui Donald Trump. Acele surse au dezvaluit cand ar putea fi intentat acel proces.

TikTok ar putea contesta foarte curand interdictia impusa de Casa Alba. O sursa NPR sustine ca compania va intenta un proces impotriva administratiei lui Donald Trump pe 11 august.

CITESTE SI:  Valve incearca sa franeze jocurile Steam in a fi vandute in afara Steam

Procesul pretinde ca ordinul executiv este neconstitutional intrucat a incalcat dreptul companiei de a-si expune punctul de vedere in mod legal si ca ratiunile de securitate nationala din spatele interdictiei se bazeaza pe speculatii si pe presupuneri.

De asemenea, sursele sustin ca Casa Alba nu le-a solicitat anchetatorilor sa contacteze compania inainte unei actiuni de executare, asa cum procedeaza in mod normal cu companiile.

CITESTE SI:  Cine spune ca dronele chinezesti trimit date in China

Echipa juridica a TikTok considera ca aceasta este o incalcare a procedurii. Compania insasi a refuzat sa confirme daca are de gand sa intenteze un proces impotriva Casei Albe, dar a admis ca ordinul executiv a fost emis fara niciun proces corespunzator si fara nicio justificare a acuzatiilor de securitate.

Compania s-ar putea sa aiba succes cu contestarea interdictiei din partea Casei Albe. Desi Donald Trump a folosit Legea Puterilor Economice Internationale pentru a justifica ordinul executiv din motive de securitate, aceasta lege nu permite interdictii bazate pe comunicarea personala si pe partajarea media, ambele centrale la aplicatia TikTok.

CITESTE SI:  De ce premierul Australiei vrea sa suspende streaming-ul live

Dar greul este ca oamenii potriviti sa fie de acord cu asta. Congresul nu-si va oferi acordul intrucat chiar Congresul SUA a impus interdictia TikTok pentru dispozitivele guvernamentale si in general a exprimat ingrijorari de securitate.