fbpx

Cand ar putea inceta Apple sa foloseasca modemuri 5G de la Intel pentru iPhone-uri

Cand ar putea inceta Apple sa foloseasca modemuri 5G de la Intel pentru iPhone-uri

Apple s-ar putea indeparta de utilizarea modemurilor 5G Intel in viitoarele iPhone-uri, o noua stire de Calcalist sustinand ca compania din Cupertino a instiintat cealalta companie ca nu va mai folosi cipul pentru WiFi si Bluetooth al producatorului pentru iPhone-urile sale din 2020.

Drept urmare, stirea de Calcalist mentioneaza, de asemenea, ca Intel a incetat dezvoltarea acelui cip, avand in vedere ca Apple era clientul principal pentru acest cip.

Daca e sa credem o noua stire, compania Apple din Cupertino a informat cealalta companie ca nu va folosi cipurile radio (modemuri) ale companiei incepand cu 2020. Se pare ca compania din Cupertino a fost principalul client pentru cipurile Intel combinate pentru 5G, WiFi si Bluetooth.

CITESTE SI:  Intel pierde in fata acestei companii de procesoare

Se spune ca Intel a suspendat dezvoltarea acestui modem 5G si ca chiar a desfiintat echipa care lucra la acesta. Asta inseamna ca iPhone-urile din 2020 ale companiei din Cupertino nu vor avea modemuri 5G produse de cealalta companie.

Compania din Cupertino a folosit anterior cipuri de la Qualcomm, dar avand in vedere disputa de natura legala dintre Apple si Qualcomm, se credea ca compania din Cupertino va cauta alternative.

CITESTE SI:  Lenovo prezinta un proiector inovator pentru smartphone-uri

Stirile indica faptul ca Intel va furniza cea mai mare parte dintre cipurile radio pentru iPhone-urile din acest an, dar Apple ar putea avea inca nevoie sa se aprovizioneze de la Qualcomm pentru a satisface cererea.

Chiar daca Apple a declarat ca a informat Intel ca nu va mai utiliza modemurile sale 5G pentru iPhone-urile din 2020, se spune ca producatorul de cipuri spera sa determine compania sa foloseasca modemurile sale 5G pentru iPhone-urile din 2022.

CITESTE SI:  Cu cat a fost redusa capacitatea bateriei smartphone-ului pliabil Huawei Mate X, probabil

Cu toate acestea, ramane de vazut daca compania va rezolva problemele din cauza carora Apple a decis sa nu mai foloseasca modemurile sale 5G pentru iPhone-urile din 2020. Evident, nimic din aceasta stire nu a fost confirmat sau infirmat de compania din Cupertino sau Intel si pare putin probabil ca vor spune ceva despre aceasta chestiune.