fbpx

Cand ar putea fi lansat vinilul cu o calitate superioara a sunetului

Cand ar putea fi lansat vinilul cu o calitate superioara a sunetului

Vinilul de calitate superioara va ajunge in curand in magazine. In 2016, depunerea unui brevet european a descris un mod de fabricare a discurilor din vinil despre care inventatorii au sustinut ca ar avea o calitate superioara a sunetului, un volum mai mare si o durata mai lunga a redarii.

Potrivit statisticilor, se pare ca muzica pe aceste discuri inregistreaza o crestere in ultima vreme si incepem sa vedem cum mai multe companii incep din nou productia de discuri din acest material, dupa zeci de ani cand productia s-a oprit.

CITESTE SI:  De ce Apple Music lanseaza clasamente TOP 100

Acesta este de fapt un fenomen interesant deoarece, in ciuda obsesiei noastre cu toate lucrurile high definition, ascultarea muzicii pe aceste discuri nu prea poate fi numita asa.

Cu toate acestea, in mod interesant, natura low-fi a vinilului este ceea ce ii atrage pe pasionati, iar acestia afirma ca exista un anumit ton si o anume caldura a sunetului inregistrarilor care s-au pierdut pentru muzica digitala de astazi.

CITESTE SI:  O extensie rau intentionata a browserului Chrome a fost instalata de 37.000 de utilizatori

Cu toate acestea, cei carora le place vinilul, dar ar dori un sunet de calitate superioara, au noroc, deoarece un startup austriac incearca sa produca vinil pentru sunet de calitate superioara.

Ideea vinilului cu sunet de calitate superioara a fost explicata inainte intr-un brevet depus acum cativa ani in Europa, iar acum startup-ul, Rebeat Innovation, a primit un fel de subventie de 4,8 milioane de dolari pentru a contribui la continuarea initiativei.

Odata cu crearea acestor discuri cu sunet de calitate superioara, Acestea vor permite o calitate a sunetului mai mare, un volum mai puternic si o durata mai lunga de redare, in comparatie cu ceea ce se ofera astazi.

CITESTE SI:  Ce pret are laptopul Lenovo ThinkPad X1 Extreme cu placa grafica NVIDIA

Exista, de asemenea, un avantaj ecologic pentru acest lucru, deoarece ar evita utilizarea substantelor chimice in procesul traditional de fabricare a vinilului. Presupunand ca totul decurge conform planului, startup-ul spera ca discurile vor ajunge in magazine cel tarziu in vara anului 2019.