Cand ar putea fi incluse eSporturile in Jocurile Olimpice

Cand ar putea fi incluse eSporturile in Jocurile Olimpice

Posibilitatea ca gaming-ul sa fie inclus ca sport in Jocurile Olimpice a fost unul dintre subiectele discutate in cadrul Forumului pentru eSporturi care a avut loc acum ceva vreme in Elvetia.

Pot fi eSporturile considerate sporturi in adevaratul sens al cuvantului? Acest lucru este inca oarecum dezbatut, deoarece exista unii traditionalisti care cer sa se traga o linie clara intre cele doua tipuri, dar exista si altii – inclusiv universitatile – care considera sporturile electronice si jocurile video ca fiind ceva care merita chiar burse.

Citeste si:  Galaxy S6, iPhone 6 si One M9 intr-un test de viteza

Cu toate acestea, ar putea eSporturile si jocurile video sa creasca pana in punctul in care sa ajunga la JO? Unii veterani din industria gaming-ului cred ca ar trebui, iar anul trecut Comitetul Olimpic a recunoscut sporturile electronice ca activitate sportiva.

Ei bine, se pare ca am putea fi cu un pas mai aproape de a vedea eSporturile in cadrul Jocurilor Olimpice, avand in vedere ca Comitetul Olimpic International si Asociatia Globala a Federatiilor Internationale de Sport s-au intalnit recent pentru a discuta despre aceasta posibilitate.

Citeste si:  Cum vor fi alimentate Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio folosind 100% energie regenerabila

Cele doua organizatii au reunit 150 de reprezentanti din domeniul sporturilor electronice si al gaming-ului la Muzeul Olimpic din orasul Lausanne din Elvetia.

Unul dintre subiectele discutate a fost daca eSporturile ar trebui sa fie incluse in cadrul Jocurilor Olimpice. Acestea fiind spuse, cei care urmaresc eSporturi nu ar trebui sa se astepte sa le vada prea curand la JO.

Mai trebuie sa aiba inca loc o multime de discutii in ceea ce priveste includerea lor, iar eSporturile ar putea debuta in cadrul Jocurilor Olimpice in Paris in 2024, cel mai devreme.

Citeste si:  VIDEO: Un nou trailer pentru anime-ul "Batman Ninja" a fost lansat

Deci, mai este inca mult de asteptat, dar este totusi incurajator sa vedem ca se iau masuri si ca cel putin se ia in considerarea includerea jocurilor video in JO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *