fbpx
Campusul carei universitati a fost recreat in jocul Minecraft

Campusul carei universitati a fost recreat in jocul Minecraft

Tinand cont de faptul ca pandemia de coronavirus Wuhan inca nu a disparut si ca inca exista restrictii si recomandari, institutiile de invatamant nu mai pot functiona ca inainte. La fel si universitatile. Totusi, niste studenti au venit cu o idee: au recreat campusul universitatii lor in jocul Minecraft, pentru ca nu mai pot fi prezenti fizic in acel campus.

In tari din intreaga lume, scoli si institutii de invatamant nu au fost inca redeschise, avand in vedere ca guvernele incearca sa gaseasca o modalitate de a relua cursurile pe perioada pandemiei de coronavirus.

CITESTE SI:  VIDEO: Galaxy Note 7 devine arma in GTA 5

Desi studentii studiaza acum prin cursuri online, o parte din experienta este ca acestia sa se afle in campus, inconjurati de alti oameni si asa mai departe.

Din acest motiv, un grup de studenti de la Universitatea Ashoka din India au decis sa creeze ceva anume. Acestia si-au recreat campusul folosind jocul Minecraft.

In acel loc virtual creat in jocul Minecraft, studentii din India se pot intalni virtual, aproape ca in viata reala. Sigur, creatia din Minecraft nu e 100% similara, dar e un compromis decent. Vorbind pentru publicatia VICE, Atishay Khanna, fondatorul proiectului din India, a precizat: “Tuturor studentilor ne-a lipsit universitatea si fiecare astepta sa se intoarca in campus. In plus, Ashoka este un loc rezidential, asa ca atunci cand am fost izolati intre noi dupa ce am fost impreuna atata vreme, cu totii am simtit ca lipseste ceva. Deci, aceasta este o alternativa la a fi prezenti fizic la universitate”.

CITESTE SI:  VIDEO: Un restaurant din Boston foloseste roboti pentru a prepara mancarea
CITESTE SI:  De ce volumul de munca al dezvoltatorilor de jocuri a crescut

Proiectul din India a fost conceput in luna mai si, impreuna cu o echipa de oameni, campusul universitatii studentilor a fost in cele din urma recreat in jocul Minecraft.

Ce parere ai despre ideea acelor studenti din India de a-si recrea campusul universitatii lor in jocul Minecraft? Crezi ca vor mai aparea in lume astfel de proiecte create in jocul Minecraft?