fbpx

Campania lui Joe Biden despre Facebook

Campania lui Joe Biden despre Facebook

In acest moment, principalii candidati la functia de presedinte al Statelor Unite sunt Donald Trump si Joe Biden. Campania lui Joe Biden, mai exact liderul acelei campanii, a trimis o scrisoare companiei Facebook din Statele Unite.

Liderul campaniei electorale a lui Joe Biden a scris o scrisoare critica catre compania Facebook din Statele Unite, acuzand reteaua sociala ca nu depune eforturi suficiente pentru a reduce dezinformarea electorala.

Dupa cum a raportat Axios, managerul campaniei lui Joe Biden, Jen O’Malley Dillon, sustine ca platforma Facebook ramane “cel mai important propagator de dezinformare din tara” si permite in continuare dezinformare asupra alegatorilor.

CITESTE SI:  De ce CEO-ul BlackBerry, John Chen, vrea o noua versiune a telefonului Bold 9900

Dillon, managerul, se concentreaza pe postarea lui Donald J. Trump Jr., fiul actualului presedinte american, care sustine ca partidele de opozitie vor “adauga milioane de buletine de vot frauduloase”, pentru “a influenta alegerile”.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi semafoarele viitorului dezvoltate de austrieci

Trump Jr. a invitat apoi, in acelasi clip video, membrii publicului sa formeze o armata pentru a nu fi fraudate alegerile in detrimentul presedintelui Donald Trump.

Pe 3 septembrie, compania Facebook din Statele Unite a anuntat noi masuri de reducere a dezinformarii inaintea alegerilor din 2020 din SUA. Printre aceste masuri se numara interzicerea anunturilor politice in ultima saptamana a campaniei si etichetarea postarilor care delegitimizeaza rezultatul alegerilor sau care discuta despre legitimitatea metodelor de votare.

CITESTE SI:  Pentru ce da o femeie in judecata Facebook

CEO-ul Mark Zuckerberg al companiei Facebook din Statele Unite a declarat ca platforma va elimina dezinformarea cu privire la vot. Bineinteles, campania lui Joe Biden considera ca un clip video care indeamna o armata de voluntari sa previna o frauda electorala “inexistenta” bifeaza cateva dintre aceste casute si ca compania americana Facebook ar trebui sa actioneze in aceasta privinta.