Caldura generata de generarea Bitcoin este folosita la cultivarea alimentelor

Caldura generata de generarea Bitcoin este folosita la cultivarea alimentelor

Mai mult de 30 de calculatoare stau la etajul al doilea al unui fost muzeu de masini din Canada. Caldura generata de aceste calculatoare, care verifica tranzactiile Bitcoin prin rezolvarea de puzzle-uri criptografice, ajuta la incalzirea si cultivarea plantelor din apropiere, dintr-o sera improvizata.

Parerea gresita pe care unii o au despre generarea monedelor virtuale precum Bitcoin este ca au nevoie doar de cateva PC-uri puternice si ca trebuie doar sa stea degeaba si sa lase banii sa curga.

CITESTE SI:  Serviciul WhatsApp a fost blocat in China

Presupunem ca acestia nu sunt prea departe de adevar, desi ceea ce multi oameni nu iau in calcul este factura la electricitate pe care trebuie sa o plateasca pentru ca aceste echipamente puternice pentru Bitcoin sa functioneze 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Pe langa asta, trebuie sa-si puna problema cum le vor raci, avand in vedere caldura care este generata. Se pare ca, in Canada, un anume Bruce Hardy ar putea avea solutia, si anume sa preia caldura generata de platformele Bitcoin si sa o foloseasca pentru a ajuta la cultivarea alimentelor.

CITESTE SI:  Un Bitcoin are acum un pret de 10.000 de dolari. Si inca mai poate creste

Hardy este presedintele Myera Group care este o afacere axata pe dezvoltarea sistemelor de productie alimentara sustenabile si inteligente. De asemenea, el genereaza Bitcoin in timpul liber si, recent, acesta a incercat sa-si combine eforturile de la Myera cu generarea de Bitcoin, preluand caldura generata de platformele de generare si folosind-o la cultivarea alimetentelor.

CITESTE SI:  Ce bresa de securitate veche de 19 ani a reparat WinRAR

Hardy a investit initial in aparate de aer condititionat la scara larga pentru a-si raci echipamentele, dar a descoperit ca caldura ar putea fi mai bine folosita in pentru cultivarea alimentelor.

Hardy a fost citat spunand, “Cand a aparut Bitcoin, acesta a fost un reprezentat excelent pentru lucrurile de care era capabil un server in ceea ce priveste generarea caldurii si ne-am dat seama ca putem folosi caldura pentru cultivarea alimentelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *