fbpx

ByteDance ar putea vinde TikTok fara acest lucru vital

ByteDance ar putea vinde TikTok fara acest lucru vital

Compania ByteDance din China trebuie sa vanda platforma TikTok unei companii americane pana pe 15 septembrie, pentru ca acea platforma sa nu fie interzisa in SUA. Totusi, o noua stire indica faptul ca ByteDance ar putea vinde platforma, dar fara un lucru vital.

Unul dintre motivele pentru care companiile cumpara alte companii este legat de tehnologia pe care o pot cumpara. Cu toate acestea, se pare ca oricine cumpara acea platforma de la ByteDance s-ar putea confrunta cu lucruri nedorite.

CITESTE SI:  Companii tehnologice gigant sprijina Apple in procesul cu Qualcomm, dar nu din motive altruiste

Asta pentru ca, conform unei stiri de South China Morning Post, compania ByteDance e dispusa sa vanda TikTok, dar nu si codul sursa al platformei. ByteDance are in prezent de ales.

Daca ByteDance doreste sa mentina TikTok in SUA, va trebui sa vanda platforma pana pe 15 septembrie unei companii americane. Cu toate acestea, China a impus noi reguli care ar impiedica exportul de tehnologie chinezeasca, cu exceptia cazului in care guvernul din China isi ofera acordul.

CITESTE SI:  Urmatorul iPad mini ar putea fi ultimul

Conform stirii, acesta ar fi un compromis, pentru ca operatiunile platformei ar fi vandute unei companii americane, dar nu si codul sursa. Sursa publicatiei a indicat ca echipa TikTok din SUA va fi libera sa avanseze si sa-si construiasca propriul algoritm, dar acest lucru ar fi un dezavantaj pentru compania cumparatoare, deoarece algoritmul de recomandare al platformei era lucrul dorit in primul rand.

Evident, orice companie americana care va cumpara TikTok nu va fi la fel de incantata, deoarece compania americana ar cumpara angajati, nu si principala tehnologie care propulseaza TikTok.

CITESTE SI:  Cum incearca Facebook sa respecte confidentialitatea utilizatorilor

S-a indicat anterior ca ByteDance era in discutii cu guvernul din SUA pentru a gasi mijloace de a pastra TikTok in SUA si de a nu vinde platforma unei companii americane. Dar avand in vedere ca maine e termenul limita, nu e clar daca se va reusi acest lucru.