fbpx

“Butonul de politisti” al iOS 11 va bloca temporar senzorul Touch ID

Butonul de politisti al iOS 11 va bloca temporar senzorul Touch ID

Urmatorul update major al platformei iOS 11 pentru dispozitivele mobile ale Apple va aduce o modalitate usoara de a dezactiva senzorul de amprente Touch ID. Aceasta noua setare a iOS 11 a fost proiectata pentru a automatiza apelurile catre serviciile de urgenta.

Aceasta le permite utilizatorilor de iPhone sa atinga butonul de pornire de cinci ori in mod succesiv pentru a suna la 911. Optiunea nu apeleaza in mod automat serviciile de urgenta in mod implicit, dar ii ofera utilizatorului optiunea de a le apela si blocheaza, de asemenea, senzorul de amprente Touch ID temporar pana ce codul de acces este introdus.

CITESTE SI:  De ce acest malware Android nu poate fi eliminat nici dupa o resetare din fabrica a smartphone-ului

Caracteristica mai este denumita si “buton de politisti” si a fost prima data descoperita de utilizatorii de Twitter in cea mai noua versiune publica beta a iOS 11.

Singura modalitate prin care senzorul Touch ID putea fi inainte dezactivat temporar a fost prin restartarea iPhone-ului apoi prin asteptarea catorva zile pana ce dispozitivul cerea in mod automat codul de acces iar apoi folosirea unor amprente diferite pentru a forta telefonul sa se blocheze.

CITESTE SI:  De ce iPhone-urile 5G nu vor avea cele mai bune viteze de upload

Noua caracteristica “buton de politisti” a senzorului Touch ID pe care Apple a construit-o in iOS 11 ofera o modalitate mai discreta de a bloca un iPhone. Butonul de politisti va fi deosebit de util in situatiile in care un utilizator este ingrijorat ca cineva l-ar putea forta sa-si deblocheze iPhone-ul folosind senzorul de amprente Touch ID.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce fel de smartphone de varf ar putea dezvalui Motorola si cand

Versiunea publica beta a iOS 11 este deschisa pentru cei care sunt curiosi in legatura cu noul update “buton de politisti” al platformei si vor sa il testeze. Apple nu a confirmat in acest moment cand are de gand sa lanseze iOS 11 pentru toate dispozitivele suportate. Se asteapta ca Apple va lansa iOS 11 in luna septembrie. Este cineva nerabdator?