fbpx

Businessul de realitate virtuala Vive al HTC ar putea fi vandut

Businessul de realitate virtuala Vive al HTC ar putea fi vandut

HTC Corp., producatorul taiwanez care odata era printre producatori de top de smartphone-uri, exploreaza optiunea de a vinde businessul de realitate virtuala, potrivit unor oameni familiarizati cu aceasta situatie.

Pozitia companiei pe piata de smartphone-uri nu mai este cum obisnuia sa fie. Aceasta a fost unul dintre liderii de piata acum cativa ani de zile, iar acum se lupta pentru a fi inca relevanta.

Cu toate acestea, compania a avut succes pe piata realitatii virtuale. Casca de realitate virtuala Vive a HTC a fost foarte bine primita. Se pare ca HTC se gandeste sa vanda ceea ce este probabil cea mai valoroasa si de succes divizie a sa din acest moment.

CITESTE SI:  Fondatorul Oculus crede ca realitatea virtuala va inlocui smartphone-urile

Bloomberg spune ca HTC se gandeste la o posibila vanzare a businessului sau de realitate virtuala Vive. Se pare ca vanzarea intregului business nu este exclusa. Compania taiwaneza a deschis usa acestei posibilitati anul trecut cand a desprins divizia Vive din companie si a transformat-o intr-o companie subsidiara care este detinuta in intregime de HTC.

CITESTE SI:  De ce Huawei n-a venit cu un smartphone pliabil similar cu Samsung Galaxy Fold

Stirea de Bloomberg chiar mentioneaza ca HTC se gandeste de asemenea la o vanzare completa care va include atat businessul de smartphone-uri, cat si businessul de realitate virtuala Vive. Cu toate acestea, surse care au vorbit cu autorul spun ca o vanzare completa este improbabila.

Pare ca este un pic cam devreme acum, pentru ca niciun potential cumparator pentru Vive nu a fost mentionat in stire si nu s-a spus cand ne putem astepta la o intelegere. Ar putea trece ceva vreme pana ce compania gaseste un cumparator.

CITESTE SI:  VIDEO: Stabilizarea imaginii a lui Samsung Galaxy Note 8 invinge restul smartphone-urilor

Unii cred ca businessul sau de realitate virtuala Vive va gasi mai multi cumparatori decat businessul de smartphone-uri. HTC inca nu a oferit niciun comentariu cu privire la aceasta stire si nici nu a confirmat sau infirmat acele zvonuri cum ca sunt in curs de a vinde afacerea Vive de realitate virtuala.