fbpx
Browserul Google Chrome ar putea fi doar un vis pe Windows 10 S

Browserul Google Chrome ar putea ramane doar un vis pe Windows 10 S

Noul sistem de operare Windows 10 S este proiectat pentru a rula aplicatii desktop de pe Windows Store, dar o stipulare in politicile Windows Store blocheaza browsere precum Google Chrome. Are legatura cu securitatea sau cu altceva?

Acum cateva saptamani, Microsoft a anuntat lansarea sistemului de operare Windows 10 S. Aceasta este o noua iteratie de Windows 10 care ii va permite companiei Microsoft sa concureze impotriva Chromebook-urilor cu Chrome OS ale Google in sectorul educatiei.

CITESTE SI:  Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

Microsoft implementeaza politici stricte de aplicatii pe pentru cel mai nou sistem de operare al companiei, iar acele politici ar putea impiedica ca Google Chrome sa fie lansat pentru Windows 10 S. O diferenta majora dintre cel mai nou sistem de operare al companiei si sistemul de operare conventional Windows 10 este aceea ca primul poate instala aplicatii numai de pe Windows Store.

ZDNet titreaza ca aplicatiile Windows Store care pot fi folosite pentru a naviga pe internet trebuie sa foloseasca engine-uri HTML si JavaScript oferite de platforma Windows.

CITESTE SI:  Hackerii au gasit o modalitate ireversibila de a hack-ui Nintendo Switch, se pare

Motivul pentru care Google Chrome pentru Windows 10 S ar putea ramane un vis este faptul ca acel cod de fond al Google Chrome nu foloseste aceste engine-uri. Stipularea pe care Microsoft a adaugat-o la politicile Windows Store elimina posibilitatea ca Google Chrome sa fie lansat pentru Windows 10 S in actuala forma.

Daca Google chiar vrea sa-si aduca browserul Chrome catre cel mai nou sistem de operare al Microsoft – Windows 10 S – compania va trebui sa schimbe intreg browserul pentru a se baza pe engine-urile Microsoft. Daca va face asta, nu este ca si cum Microsoft le va permite utilizatorilor Windows 10 S sa aleaga orice browser in afara de Microsoft Edge ca si browser implicit, asa ca acest lucru s-ar putea sa nu se intample, la urma urmei.