fbpx

Browserul Google Chrome 90 e capabil de asta in premiera

Browserul Google Chrome 90 e capabil de asta in premiera

Compania Google din Statele Unite a lansat astazi versiunea 90 stabila a browserului sau web Chrome. Aceasta versiune e capabila in premiera (pentru navigatoarele Chrome) de ceva anume. In prezent, acel ceva e disponibil doar pentru variantele Android si desktop ale acestui browser de internet.

Accentul companiei Google din Statele Unite pe securitate si pe adoptarea navigarii HTTPS securizate evolueaza, deoarece versiunea 90 a Chrome devine stabila pentru PC-urile desktop incepand de astazi.

CITESTE SI:  De ce nu trebuie ca Apple Card sa atinga piele, denim si magneti

Conform unor stiri, aceasta actualizare soseste cu o zi mai tarziu decat se credea, probabil pentru a elimina bug-uri si exploituri dezvaluite la competitia Pwn2Own.

In martie, compania Google din SUA a anuntat ca Chrome va favoriza HTTPS in aceasta luna cu versiunea 90, motivand ca acesta e cel mai folosit protocol si ca imbunatateste confidentialitatea si securitatea.

De asemenea, reduce timpii de incarcare ai site-urilor compatibile cu HTTPS. Pe iOS, acest lucru va fi disponibil mai tarziu, dar pe desktop si Android chiar din acest moment.

CITESTE SI:  Ce companie cumpara Bethesda si alte studiouri de jocuri

Aceasta versiune a browserului integreaza, de asemenea, codificatorul AV1 pentru prima data pentru un browser Google pe desktop si este “optimizat pentru videoconferinte”.

Desi AV1 a fost implementat de ceva timp de serviciul de streaming Netflix pentru a reda clipuri video pe dispozitive mobile, codecul 4K gratuit pare ca imbunatateaste streaming-ul pe retelele cu banda foarte redusa si eficienta partajarii ecranului in comparatie cu VP9.

CITESTE SI:  De ce acest avion spatial misterios va fi trimis pe orbita

Ca de obicei, repornirea browserului desktop Chrome de la compania Google din Statele Unite va fi suficienta pentru a-l actualiza la cea mai noua versiune. Alternativ, poti accesa pagina About din Settings pentru a actualiza manual browserul Google Chrome.