fbpx

Browserul care va putea comuta la varianta HTTPS a site-urilor web

Browserul care va putea comuta la varianta HTTPS a site-urilor web

Un anumit browser, in noul sau update, a devenit capabil sa se asigure ca accesezi doar site-uri web si pagini care sunt criptate prin HTTPS. In acest articol, poti afla cum sa activezi noua functie. Noua versiune a browserului va veni si cu alte imbunatatiri, unele dintre ele fiind pentru dispozitivele Windows si pentru Mac.

Compania Mozilla din Statele Unite a lansat o noua functie de securitate cu browserul Firefox 83, functie care se asigura ca ai intotdeauna o conexiune sigura la fiecare site web pe care il accesezi.

CITESTE SI:  Primul update Google Glass a fost lansat dupa aproape trei ani. Ce aduce nou

Cand noul mod HTTPS este activat, browserul se va conecta in mod automat la versiunea HTTPS a unei pagini, chiar daca tastati HTTP in bara de adrese sau accesati un link HTTP intr-un motor de cautare.

In plus, browserul de internet Firefox 83 va avea nevoie de permisiunea ta pentru a incarca site-uri web care nu sunt criptate prin HTTPS. In browser, Firefox 83 va afisa un mesaj de eroare care prezinta riscurile de securitate ale conectarii la un site web non-HTTPS, inainte de a incarca site-ul web.

CITESTE SI:  Ce zice noul ambasador al Chinei in Canada legat de retinerea directorului financiar al Huawei in Canada

In cazul in care un anumit site web are anumite elemente HTTP, cum ar fi imaginile care nu se incarca in modul HTTPS-Only, vei putea dezactiva temporar functia cu un click pe pictograma de blocare de langa adresa URL din bara de adrese.

Pentru a activa functia initial, va trebui sa accesati “Confidentialitate si Securitate” din Preferinte si sa alegeti “Activeaza modul HTTPS-Only in oricare fereastra”.

CITESTE SI:  Huawei glumeste pe seama esecului functiei Face ID a lui Apple iPhone X

Pe langa noua caracteristica de securitate, Firefox 83 va veni, de asemenea, cu zoom pinch pe dispozitivele Windows cu touchscreen si pe Mac-uri prin touchpad.

De asemenea, vei putea derula clipurile video folosind tastele sageata in ferestrele Picture-in-Picture. Update-ul browserului aduce si functii de cautare imbunatatite si performanta de incarcare a paginilor.