fbpx
Brokerului Coinbase i s-a ordonat sa-si identifice 14.355 de utilizatori Agentiei de Administrare Fiscala a Statelor Unite

Brokerului Coinbase i s-a ordonat sa-si identifice 14.355 de utilizatori Agentiei de Administrare Fiscala a Statelor Unite

Brokerul popular de moneda virtuala – Coinbase – a suferit o infrangere majora in fata Agentiei de Administrare Fiscala a Statelor Unite. Un tribunal federal din California i-a ordonat brokerului Coinbase sa dezvaluie informatii de identificare pentru 14.355 de utilizatori care au vandut, au trimis, au cumparat sau au primit peste 20.000 de dolari prin conturile lor in fiecare an intre 2013 si 2015.

A luptat timp de aproape un an inainte de a pierde in fata Agentiei de Administrare Fiscala a Statelor Unite. Coinbase estimeaza ca 14.355 dintre utilizatori sai vor fi indentificati. Brokerul poate gasi o anume consolare in faptul ca exista o limita de 20.000 de dolari in acest ordin.

CITESTE SI:  Aplicatia incredibil de utila pentru cei care tin la confidentialitate

Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite a dorit anterior informatii despre toti utilizatorii brokerului Coinbase in aceeasi perioada. Acest lucru a fost considerat un pic prea excesiv de catre instanta si, prin urmare, nu a fost permis.

Brokerul Coinbase va trebui acum sa ii ofere Agentiei de Administrare Fiscala a Statelor Unite numele, adresele, datele de nastere, ID-urile, precum si toate inregistrarile activitatilor conturilor. Daca exista declaratii de cont asociate, si acestea vor trebui oferite agentiei.

CITESTE SI:  Unde a luat cina Mark Zuckerberg cu Donald Trump

Informatiile vor fi suficiente pentru ca agentia sa lege definitiv conturile de persoanele fizice, iar informatiile detaliate pe care le va obtine ii vor ajuta, de asemenea, sa identifice si alte conturi la care acesti utilizatori au trimis bani.

CITESTE SI:  VIDEO: Japonia are o trupa J-Pop de fete care canta despre monede virtuale

Nu exista neaparat suspiciuni cu privire la acest utilizatori. Agentia de Administrare Fiscala a Statelor Unite doreste sa analizeze discrepanta dintre utilizatorii brokerului Coinbase si cetatenii din Statele Unite care raporteaza castigurile Bitcoin catre agentie.

Chiar daca brokerul Coinbase are aproape 6 milioane de utilizatori, mai putin de 1000 de cetateni ai Statelor Unite au raportat practic banii in moneda virtuala detinuti catre agentie.