fbpx

British Airways a fost hack-uita. Cate carduri bancare au fost “furate”

British Airways a fost hack-uita. Cate carduri bancare au fost furate

Daca esti un pasager frecvent al British Airways, sau ai rezervat recent zboruri cu aceasta companie aeriana, s-ar putea sa iei in considerare anularea cardului tau bancar existent si sa creezi altul.

Asta pentru ca, potrivit stirilor, compania British Airways a fost recent hack-uita, ceea ce a dus la furtul a 380.000 de carduri bancare ale clientilor, drept rezultat.

CEO-ul companiei British Airways, Alex Cruz, si-a cerut scuze in mod public pentru aceasta problema si a promis ca ii va compensa pe clientii carora li s-au furat datele de pe cardurile bancare in urma acestui hack.

CITESTE SI:  Ce raspunde Facebook la acuzatia ca ar fi permis companiilor sa ne vada mesajele

Vorbind pentru BBC Radio 4 Today, Alex Cruz a spus, “Suntem 100% angajati sa-i compensam. Punct. Suntem decisi sa lucram cu orice client care ar fi fost afectat financiar de acest atac si il vom compensa pentru orice dificultati financiare prin care a trecut”.

De asemenea, el adauga: “In acest moment, scopul nostru nr. 1 este contactarea acelor clienti care au efectuat acele tranzactii pentru a ne asigura ca acestia isi contacteaza furnizorii de carduri bancare, pentru ca acestia sa le urmeze instructiunile cu privire la cum sa gestioneze aceasta bresa de date”.

CITESTE SI:  Cum au furat niste hoti o masina Tesla in sub 30 de secunde

Alex Cruz de la British Airways nu a intrat in detalii despre hack-ul cardurilor bancare, avand in vedere ca problema este inca investigata, dar sustine ca hack-ul cardurilor bancare nu a fost o spargere a criptarii, ci mai degraba un atac sofisticat al infractorilor.

Potrivit unei stiri de The Telegraph, un expert IT a avertizat British Airways ca este vulnerabila la hack-uri, numai ca aceasta a ales sa nu ia in serios avertismentul.

CITESTE SI:  Apple spulbera stirile despre vanzarile dezamagitoare ale lui iPhone X

British Airways a negat intre timp ca a primit un astfel de avertisment legat de un posibil hack al datelor de carduri bancare. Acestea fiind spuse, noile legi privind protectia datelor aflate in vigoare ar putea insemna ca compania British Airways va fi amendata cu pana la 897 de milioane de lire sterline, daca autoritatile de reglementare considera ca British Airways nu a depus suficiente eforturi pentru a pastra datele cardurilor bancare ale clientilor sai in siguranta fata de hack-uri.