fbpx

Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

Potrivit unei noi stiri, TikTok a avut o bresa de securitate care ar fi putut fi extrem de paguboasa pentru utilizatorii acestei aplicatii. Din fericire, TikTok a lansat un update, iar acea bresa de securitate a fost eliminata. Check Point Research a dezvaluit bresa.

Poate fi neindicat sa-ti utilizezi numarul de telefon cu serviciile si aplicatiile online, dar uneori acest lucru e necesar. E neindicat deoarece, in cazul apare o vulnerabilitate, aceste numere de telefon pot fi divulgate public.

CITESTE SI:  95% dintre chinezi vor renunta la iPhone-uri, daca acest lucru se adevereste

De fapt, se pare ca TikTok aproape ca s-a confruntat cu asta, deoarece, potrivit cercetatorilor de securitate de la Check Point Research, s-a descoperit o bresa de securitate care ar fi putut permite unor oameni sa aiba acces la datele utilizatorilor, cum ar fi numerele de telefon, printr-o functie TikTok care se numeste “Friend Finder”.

Potrivit cercetatorilor: “Aceasta bresa de securitate ar fi putut permite unora sa construiasca o baza de date cu detalii de utilizatori, cum ar fi numerele lor de telefon. Un hacker cu acele date ar putea realiza anumite activitati daunatoare. Mesajul nostru adresat utilizatorilor TikTok este acela de a impartasi minimul necesar atunci cand vine vorba despre datele lor personale. Actualizati sistemul de operare si aplicatiile la cele mai recente versiuni”.

CITESTE SI:  Ce autonomie impresionanta si pret are noul MacBook Air M1 al Apple

Intre timp, cei de la TikTok au lansat un update care a eliminat acea bresa, din fericire, iar in acest moment nu exista informatii cum ca ar fi fost exploatata.

CITESTE SI:  La ce pret mic vor inlocui clientii ecranul lui Samsung Galaxy Fold

Astfel de lucruri pot fi nefaste, pentru ca recent s-a descoperit ca cineva de pe Telegram vinde peste 500 de milioane de numere de telefon furate de pe platforma Facebook din Statele Unite de la inceputul anului 2019. Ce parere ai despre bresa de securitate pe care a avut-o TikTok?