fbpx

Bocco – robotul de familie

Bocco - robotul de familie

[CEATEC 2015] S-ar putea sa nu traim intr-o generatie in care stilul nostru de viata este similar cu cel al familiei Jetson, dar asta nu inseamna ca ne aflam atat de in urma, in ceea ce priveste robotii care ne servesc in casele noastre.

Bocco, de exemplu, este un ticalos mic si dragut care te face sa-ti doresti sa iesi afara si sa-ti cumperi unul din ala imediat, asta daca nu clipesti cand auzi pretul de 29000 de yeni fara taxe, ceea ce inseamna un pret echivalent de aproximativ 300 de dolari.

CITESTE SI:  Cum e robotul Android de la un templu din Kyoto

Livrarea robotului Bocco de familie a inceput deja in Japonia din luna iulie, iar acesta functioneaza ca robot de familie. Cand spunem roboti, nu ne referim la faptul ca va strange masa dupa tine, nici vorba de asa ceva.

La urma urmei, cu o dimensiune care nu este mai mare decat cea a unei papusi mici, cat de multa grija de casa poate avea Bocco?

Practic nimic, avand in vedere ca functia robotului de familie Bocco este aceea de a-i ajuta pe parinti sa tina legatura cu cei mici de acasa sau cu alti membrii ai familiei.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest paianjen robot se transforma intr-o roata care te poate urmari

Fiind proiectat pentru parintii care lucreaza si vor sa comunice cu copiii lor atunci cand acestia se intorc de la scoala, parintii vor folosi o aplicatie care ruleaza pe platformele Android si iOS pentru a trimite un SMS sau pentru a vorbi prin intermediul aplicatiei.

Aceasta aplicatie va trimite mai apoi SMS-ul sau mesajul vocal catre robotul de familie Bocco care apoi il va citi indiferent de ce scrie.

CITESTE SI:  Data de lansare pentru noul film Terminator a fost confirmata

Ochii robotului Bocco au culoarea verde, dar se pot schimba intr-un rosu amenintator. Fiecare achizitie va veni cu un senzor de miscare, iar daca cel mic decide sa nu-l asculte apasand butonul “Play” de pe pieptul lui Bocco, nu prea exista nimic de facut.

Oh da, pe langa faptul ca e dragut, cat de diferit este robotul de familie Bocco de un telefon de casa portabil, avand in vedere ca ultimul ofera abilitatea de a raspunde?