fbpx
BMW cheltuie 118 milioane de dolari pe o pista pentru masini fara sofer

BMW cheltuie 118 milioane de dolari pe o pista pentru masini fara sofer

Producatorul german de autoturisme de lux BMW a declarat acum ceva timp ca va cheltui 118 milioane de dolari pentru o pista de testare pentru masini electrice si fara sofer in Cehia, deoarece isi extinde activitatea in tehnologiile alternative de condus. Constructia primei piste de testare dom Cehia a masinilor fara sofer a BMW de 118 milioane de dolari va crea cateva sute de locuri de munca in Cehia, unde costurile sunt mai mici decat in Germania vecina.

CITESTE SI:  De ce e unica consola portabila de jocuri SMACH Z

BMW scotoceste foarte adanc in buzunare pentru a tine pasul cu schimbarile rapide din industria autoturismelor. Compania a dezvaluit recent ca va investi 240 de milioane de dolari pentru a produce baterii electrice mai eficiente.

Compania a anuntat acum ca mai cheltuie 118 de milioane de dolari pentru a construi o pista de testare pentru masinile electrice si fara sofer. Traseul va fi amplasat in Cehia. Pista din Cehia va fi primul proiect de testare a autoturismelor al BMW din Europa de Est.

CITESTE SI:  Unde au avut loc multe plati frauduloase cu carduri de credit prin iTunes

Pista de 118 milioane de dolari va cuprinde 4.856.227 de metri patrati si se va dovedi utila pentru masinile fara sofer ale companiei. Lucrarile de dezvoltare se vor intensifica la inceputul urmatorului deceniu, a confirmat compania.

BMW are deja piste de testare in apropierea sediului central din Munchen, dar si in Franta si Suedia. Cu toate acestea, acestea nu mai sunt suficiente pentru gazdui testele sale extinse ale masinilor fara sofer.

CITESTE SI:  China va permite testarea masinilor fara sofer pe drumurile sale publice

BMW intentioneaza sa lanseze modelul sau iNEXT extrem de automatizat in 2021. Compania lucreaza cu alte companii precum Intel, Delphi si Mobileye pentru a-si continua activitatea in domeniul masinilor fara sofer.

De asemenea, BMW intentioneaza sa ofere 25 de modele de masini alimentate de baterii pana in 2025. Compania intentioneaza ca jumatate dintre ele sa fie pe deplin electrice.