BMW: Cheile de masini ar putea fi inlocuite de aplicatii mobile

BMW Cheile de masini ar putea fi inlocuite de aplicatii mobile

Cheile noastre pentru masini au evoluat de-a lungul anilor, iar in ziua de azi exista masini care pot porni in moduri neconventionale, cum ar fi la apasarea unui buton si nu numai.

Cu toate acestea, s-ar putea ca, in cele din urma, sa ajungem intr-un punct in care sa putem sa ne pornim autoturismele folosind doar o aplicatie mobila, fara ajutorul cheilor. Asa crede BMW ca ar putea arata viitorul.

Vorbind pentru Reuters, membrul consiliului BMW, Ian Roberton, a declarat intr-un interviu acordat la evenimentul pentru masini de la Frankfurt ca intr-o zi viitorul cheilor de masina ar putea fi pur si simplu o aplicatie mobila.

CITESTE SI:  Vor fi suportate fisierele audio FLAC de inalta calitate in iOS 11

Robertson de la BMW vorbea despre omniprezenta telefoanelor inteligente si cum acestea se afla tot timpul in prezenta oamenilor. “Sincer, multi oameni au nevoie de ele. Acestia nu le scot niciodata din buzunar, deci de ce sa nu le tinem prin preajma?”

Acesta continua sa adauge ca BMW analizeaza in prezent ideea cu aplicatiile mobile pe post de chei si daca aceasta este sau nu fezabila. “Investigam pentru a vedea daca este fezabila si daca reusim sa o implementam. Daca o vom implementa chiar acum sau la un moment dat in viitor, ramane de vazut”.

CITESTE SI:  OnePlus a confirmat daca smartphone-ul OnePlus 6 va fi rezistent la apa sau nu

Desi suntem de acord ca smartphone-urile sunt mereu asupra noastra si ca are logica ca acestea ar putea fi folosite pentru a inlocui pixul traditional si hartia pentru a lua notite si pentru a alcatui liste, transformarea lor in chei pentru masini BMW folosind aplicatii mobile ar putea ridica unele probleme.

CITESTE SI:  Samsung transforma 40 de telefoane Galaxy S5 intr-o platforma Bitcoin de minerit

De exemplu, daca iti pierzi telefonul? Daca telefonul iti este furat? Sau daca ramai fara baterie, cum intri in masina BMW fara cheie si fara aplicatia mobila? In prezent, producatorii de autoturisme precum Hyundai experimenteaza concepte similare, cum ar fi aplicatia mobila Blue Link cu care utilizatorii isi pot controla masina de la distanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *