fbpx
Blocarea conexiunilor VPN de catre Netflix vizeaza neintentionat si acesti oameni

Blocarea conexiunilor VPN de catre Netflix vizeaza neintentionat si acesti oameni

Serviciul de streaming de filme si seriale Netflix blocheaza de o vreme conexiunile VPN ale utilizatorilor care incearca sa vizioneze continut pentru o alta tara. Si din pacate nu doar utilizatorii de VPN-uri sunt vizati de actiunile companiei.

Catalogul de continut al Netflix pentru fiecare tara si regiune e diferit. Asta pentru ca serviciul de streaming incearca sa ofere continut mai localizat.

De asemenea, e posibil sa existe probleme de licentiere in anumite tari. Acesta e motivul pentru care anumite seriale din Statele Unite s-ar putea sa nu fie disponibile intr-o alta tara, de exemplu Japonia.

CITESTE SI:  De ce investeste Google in KaiOS - sistemul de operare pentru telefoane simple

Cu toate acestea, utilizatorii serviciului de streaming au folosit VPN-uri pentru a accesa continut Netflix pentru alte tari. Acest lucru a fost posibil, dar se pare ca acum serviciul duce o lupta cu utilizarea VPN-urilor (retelele private).

Din pacate, si utilizatori fara aceste retele private au fost afectati. Practic, retelele private determina serviciul sa-ti ofere continut pentru o alta tara. Din acest motiv, Netflix blocheaza conexiunile la internet care ar putea folosi retele private.

CITESTE SI:  Cum accesezi harta Microsoft despre coronavirusul Wuhan

Cu toate acestea, utilizatorii non-VPN constata ca conturilor lor de Netflix le lipseste din senin continut. Asa ca unii au speculat ca serviciul de streaming blocheaza si conexiuni legitime care ar putea fi asociate unui furnizor de internet, ceea ce in schimb afecteaza si utilizatorii care sunt asociati in mod neintentionat cu retele private.

CITESTE SI:  Cum lupta WhatsApp cu stirile false

Conform companiei din SUA: “Daca ai dezactivat proxy-urile si VPN-urile, dar inca iti apare acel mesaj, contacteaza-ti furnizorul de internet. Acesta va putea determina de ce conexiunea ta e asociata cu utilizarea de proxy-uri si VPN-uri”. Cu toate acestea, nu suntem siguri care sunt pasii urmatori, pentru ca Netflix nu i-a mentionat.