fbpx

BlackBerry World va gazdui numai aplicatii gratuite incepand cu 1 aprilie 2018

BlackBerry World va gazdui numai aplicatii gratuite incepand cu 1 aprilie 2018

Avand in vedere ca compania canadiana va inchide BlackBerry World pe 31 decembrie 2019, echipa magazinului de aplicatii a initiat deja cateva miscari pentru a facilita acest proces. Din pacate, exista niste schimbari care i-ar putea deranja pe dezvoltatori.

Cand vine vorba despre a castiga bani din aplicatii, dezvoltatorii au posibilitatea fie sa perceapa utilizatorilor o suma de bani pentru cumpararea aplicatiei, fie sa faca aplicatia gratuita si sa se bazeze pe reclame sau pe achizitii in jocuri sau, uneori, prin abonamente.

CITESTE SI:  Cum iti arata Android P ce aplicatii de fundal iti folosesc camera sau microfonul

Cu toate acestea, dezvoltatorii BlackBerry vor avea acum o optiune mai putin. Intr-un e-mail pe care compania a inceput sa-l trimita dezvoltatorilor, aflam ca, incepand cu data de 1 aprilie, toate aplicatiile cu plata vor fi eliminate din BlackBerry World.

Obiectivul este, se pare, gazduirea numai a continutului gratuit. “Incepand cu 1 aprilie 2018, BlackBerry World va deveni magazin gratuit. Rezultatul acestei modificari inseamna ca BlackBerry World nu va mai gazdui continut cu plata si ca toate mecanismele de achizitionare vor fi dezactivate”.

CITESTE SI:  Indiegogo vrea ca toate campaniile de strangere de fonduri sa fie mai sigure

Acest lucru inseamna ca dezvoltatorii care dezvolta softuri pentru platforma vor avea o modalitate mai putin de a genera venituri, cel putin prin metodele oficiale.

In schimb, compania sustine ca toate mecanismele de plata vor trebui sa fie implementate de dezvoltatori daca vor sa continue sa-si vanda softurile, ceea ce poate fi destul de costisitor pentru unii de implementat, desi avantajul este ca nu va mai fi necesara impartirea veniturilor generate de aplicatii cu compania canadiana.

CITESTE SI:  Ce aplicatie cunoscuta va aparea pe telefoanele KaiOS

Nu este clar de ce compania transforma BlackBerry World intr-o platforma gratuita, dar fara indoiala acest lucru nu le va pica bine multor dezvoltatori care ar putea alege sa abandoneze platforma in intregime.