fbpx

BlackBerry se gandeste la lansarea unui smartphone Android, potrivit unor zvonuri

BlackBerry se gandeste la lansarea unui smartphone Android, potrivit unor zvonuri

Potrivit unui raport de Reuters, BlackBerry se gandeste sa foloseasca sistemul de operare Android pentru un smartphone viitor. Aceasta pare a fi o strategie de-a companiei de a se concentra pe software si administrarea dispozitivelor, decat pe detinerea sistemului de operare de sus pana jos.

Aceasta miscare ar avea sens. Dupa cateva amanari ale sistemului de operare BlackBerry 10 si o lansare nu prea spectaculoasa la inceputul anului 2013, compania canadiana are acum mai putin de un procent din piata globala de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Un smartphone mai "smart" decat LG G4 de la LG?

In ceea ce priveste compania BlackBerry, pana acum au circulat multe zvonuri si speculatii, iar, potrivit ultimului zvon, compania canadiana ar putea lua in considerare crearea unui smartphone cu sistemul de operare Android. Se pare ca acest lucru este parte a strategiei companiei BB, potrivit unui raport de Reuters.

Acest zvon s-ar putea dovedi a fi adevarat pentru ca in ciuda lansarii sistemului de operare BlackBerry 10 si a crearii unei noi game de dispozitive, acestea nu s-au descurcat atat de bine pe cat ar fi trebuit.

CITESTE SI:  "Butonul de politisti" al iOS 11 va bloca temporar senzorul Touch ID

Nu exista o garantie ca BlackBerry va crea un telefon inteligent Android. De fapt, potrivit Reuters, acest lucru ar putea fi doar luat in considerare de catre companie.

In acest moment, nu se stie daca smartphone-ul va indica directia catre care se indreapta BlackBerry in viitor. Probabil ca va fi doar un dispozitiv separat, iar compania va produce atat smartphone-uri cu sistemul de operare Android, cat si smartphone-uri cu sistemul de operare BlackBerry.

Crearea unui smartphone Android ar avea sens, avand in vedere ca platforma Android este un ecosistem foarte diversificat. Aceasta pare a fi o idee mai buna decat permiterea rularii aplicatiilor Android in sistemul de operare BlackBerry 10 care, in unele cazuri, nu este cea mai optimizata experienta.

CITESTE SI:  Ce autonomie uimitoare are telefonul simplu Nokia 106

Acesta este doar un zvon si, prin urmare, trebuie sa-l tratam cu o anumita doza de scepticism. Cum credeti ca s-ar descurca compania canadiana daca ar crea un smartphone Android? Ati fi interesati de asa ceva?