Bitcoin s-a bifurcat. Ce urmeaza?

Bitcoin s-a bifurcat. Ce urmeaza

Brokerii din spatele Bitcoin incercau sa aduca toate partile implicate intr-o singura solutie care ar permite continuarea unei monede digitale unificate. Acestia nu au reusit asta pana la termenul limita de ieri dimineata, iar drept rezultat moneda digitala s-a bifurcat acum in doua: Bitcoin si Bitcoin Cash.

Acest lucru ridica intrebarea: ce urmeaza? Impartirea (bifurcatia) monedei digitale a fost discutata pe larg in zilele de dinainte de 1 august. In ciuda impartirii, nu exista nimic care sa fie fundamental diferit in legatura cu modul in care moneda digitala va functiona acum.

Dupa cum poate stiti multi dintre voi, Bitcoin a fost prima moneda digitala construita pe tehnologia blockchain (lanturi de blocuri). Ceea ce inseamna asta este ca nu exista un intermediar cum ar fi o banca pentru a verifica tranzactiile, verificarea este efectuata in mod independent de retea.

CITESTE SI:  Pentru extinderea carei tehnologii vor fi critice noile iPhone-uri Apple

Bitcoin Cash va opera in aceeasi maniera, avand in vedere ca a fost construita pe aceeasi retea blockchain. Bifurcatia creste dimensiunea blocurilor care alcatuiesc intreaga retea, ceea ce inseamna ca reteaua poate acum sa proceseze mai multa informatie multa mai rapid.

Cei care sustin bifurcatia cred ca este bine ca Bitcoin Cash a fost creata si ca aceasta va rezolva niste probleme legate de reteaua monedei digitale cu care se confrunta oamenii, cum ar fi vitezele foarte mici de tranzactie.

CITESTE SI:  Uber a urat de bine statului Puerto Rico cu un steag cubanez

Bifurcatia marcheaza sfarsitul unei indelungi certe intre dezvoltatorii care prefera blocuri mai mici cu scopul de a se proteja impotriva hack-urilor si minerii care vor sa creasca dimensiunea blocurilor in asa fel incat reteaua sa fie mai scalabila si mai rapida.

Chiar daca Bitcoin Cash este o realitate acum, numai cateva burse si mineri o suporta pana acum. Oamenii care au detinut aceste monede digitale inainte de bifurcatie vor vedea cum posesiunile lor vor creste, ca si cand ar primi o unitate de Bitcoin Cash pentru fiecare unitate pe care o detin.

CITESTE SI:  Ce presupune parteneriatul dintre Samsung si Spotify

Acest lucru in mod evident nu inseamna ca banii lor se vor dubla. Valoarea monedei digitale va fi supusa unui declin egal cu valoarea unei unitati de Bitcoin Cash. Odata ce s-a spus ca bifurcatia a avut loc, moneda digitala a inceput sa comercializeze aproape 6% la 2715 dolari. Totul poate fi confuz in acest moment, dar lucrurile se vor aseza in zilele care urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *