Bitcoin ar putea fi eliminat din bancile rusesti

Bitcoin ar putea fi eliminat din bancile rusesti

Cinci banci rusesti au fost tinta unui atac DDoS, potrivit lui Artyom Sychev. Cu toate acestea, directorul a avertizat bancile rusesti in avans in legatura cu atacul informatic planuit pentru data de 26 septembrie.

Nu exista cu adevarat un sistem anti-inselaciune, mai ales o solutie economica, dar ne descurcam cu ce avem si mergem inainte cu credinta ca sistemul de banking al lumii va fi capabil sa se sustina si sa se imbunatateasca din cand in cand.

Bitcoin a fost odata laudat ca fiind un izbavitor si se presupunea ca ofera tranzactii securizate fara sa fie subiectul tipului de volatilitate pe care il vedem pe pietele valutare din ziua de azi, dar aceasta intimitate si securitate crescuta s-a dovedit a fi o sabie cu doua taisuri – un barbat a cerut de fapt ca banii de rascumparare sa fie platiti in Bitcoin.

CITESTE SI:  De ce angajatii Google protesteaza impotriva unui motor de cautare pentru China

De aceasta data, o infractiune legata de Bitcoin care a implicat 5 banci rusesti a fost subiectul unui furt de 50 de monede Bitcoin, defectiune care a aparut in urma unor atacuri DDoS efectuate asupra bancilor rusesti.

Artyom Sychev, Directorul Deputat al Directoratului General pentru Securitate si Protectia Informatiei al Bancii Centrale din Rusia, a impartasit ca atacul Bitcoin a avut loc chiar si in prezenta unor semne timpurii de avertizare pe care le-au emis cateva institutii financiare.

CITESTE SI:  Fostul director executiv al Ubisoft Motion Pictures crede ca un film bazat pe un joc video poate castiga un Oscar

Acestea au presupus ca Rusia va sfarsi ca fiind tinta acestor furturi digitale de Bitcoin. Domnul Sychev a spus ca, “Canalele de monitorizare de sambata trecuta au primit informatia ca, evident, cateva institurii financiare majore vor fi atacate. Am contactat bancile rusesti si le-am oferit detaliile posibile despre cum va avea loc atacul”.

Totusi, nu au implicate pagube majore si nici serviciile de operare si de banking ale bancilor rusesti nu au fost intrerupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *