fbpx

Bill Gates despre cumpararea TikTok-ului de catre Microsoft

Bill Gates despre cumpararea TikTok-ului de catre Microsoft

Bill Gates, cel care a cofondat compania Microsoft din Statele Unite, si-a exprimat niste pareri in legatura cu cumpararea platformei TikTok de catre Microsoft. Compania din Statele Unite a confirmat inainte de asta ca e interesata cu privire la un acord de cumparare a TikTok.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a descris potentiala cumparare a TikTok de catre Microsoft drept un potir otravit. Intr-un interviu pentru Wired, Bill Gates sustine ca cumpararea unor parti din TikTok nu va fi simpla.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk s-a razgandit si a revenit pe Twitter

“Nu e clar ce se va intampla cu acest acord de cumparare”, precizeaza Bill Gates. “Dar este un potir otravit”. De asemenea, acesta mentioneaza ca a fi un jucator dominant in social media nu e simplu, deoarece Microsoft va trebui sa treaca la un nivel cu totul nou de moderare a continutului.

Intrebat daca e ingrijorat de faptul ca compania americana ar putea intra in businessul social media, Bill Gates indica faptul ca e un lucru bun ca Facebook sa aiba concurenta, dar “daca Trump elimina singurul rival, e destul de bizar”.

CITESTE SI:  Pentru ce trebuie Ericsson sa plateasca 1 miliard de dolari

Bill Gates pare la fel de nelamurit ca publicul larg cu privire la cum ar putea avea loc un acord pentru cumpararea TikTok, mai ales ca presedintele american Donald Trump doreste ca Trezoreriei SUA sa i se ofere o parte din orice achizitie.

“Sunt de acord ca procedura actuala de cumparare e dubioasa”, sustine cofondatorul companiei americane. “In orice caz, Microsoft va trebui sa se descurce”.

CITESTE SI:  Cat costa acum deblocarea si pornirea masinii Ford de la distanta

Comentariile acestuia au venit la cateva zile dupa ce compania din Statele Unite a confirmat ca doreste sa cumpere operatiunile TikTok pentru Statele Unite, Australia, Canada si Noua Zeelanda.

Alte stiri au indicat ca Microsoft ar putea avea in vedere sa cumpere intregul TikTok, iar Financial Times a precizat ca discutiile pentru aceasta tranzactie sunt la stadiul “preliminar”.