Bill Gates cheltuie 80 de milioane de dolari pentru a construi un oras inteligent

Bill Gates cheltuie 80 de milioane de dolari pentru a construi un oras inteligent

O mare bucata de teren situat la margina vestica a orasului Phoenix a atras o investitie de 80 de milioane de dolari de la grupul de investitii al fondatorului Microsoft – Bill Gates – o miscare care ar putea schimba viitoarea crestere a regiunii. Un grup controlat de miliardarul Bill Gates a cumparat recent 100 de kilometri patrati de teren in apropierea muntilor White Tank.

Cofondatorul si fostul CEO al Microsoft a decis sa construiasca un oras inteligent in Arizona. Bill Gates cheltuieste 80 de milioane de dolari pentru acest scop. Banii lui Bill Gates vor fi investiti in construirea acestei asezari inteligente care se va afla in Phoenix, Arizona.

CITESTE SI:  Telesar V este un robot controlat prin realitate virtuala

Cei 80 de milioane de dolari vor investiti printr-un grup controlat de firma de investitii Cascade Investment a lui Bill Gates. Asezarea inteligenta care va fi construita va avea o suprafata de 101 kilometri patrati.

Dupa ce va fi construit, orasul inteligent al lui Bill Gates va fi similar cu Tempe dupa suprafata si populatie. Orasul inteligent va avea 13,7 kilometri patrati de spatiu deschis, iar 1,9 kilometri patrati vor fi dedicati scolilor publice.

15,3 kilometri patrati vor fi rezervati spatiului industrial, pentru birouri si spatii comerciale. In acest oras inteligent vor fi construite aproximativ 80.000 de locuinte.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea primul smartphone 5G al OnePlus

Asezarea de 80 de milioane de dolari a lui Bill Gates va fi echipata cu centre de date, retele de mare viteza, masini fara sofer, centre de logistica automata si noi tehnologii de fabricatie. Acesta este proiectat pentru a fi un oras al viitorului.

Ideea este de a transforma un spatiu gol intr-un oras de varf construit in jurul unui model de infrastructura flexibila. Ideea de a construi asezari inteligente pentru tehnologiile viitorului nu este ceva nou si nu va fi surprinzator daca mai multe astfel de asezari vor fi lansate in urmatorii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *