fbpx
Biblioteca Congresului Statelor Unite opreste arhivarea fiecarui tweet

Biblioteca Congresului Statelor Unite opreste arhivarea fiecarui tweet

In 2010, Biblioteca Congresului Statelor Unite a inceput arhivarea fiecarui tweet publicat pe Twitter si chiar a arhivat retroactiv toate tweet-urile care dateaza din 2006. Dar Biblioteca Congresului Statelor Unite a oprit arhivarea fiecarei postari pe 31 decembrie 2017. De ce a oprit? Pentru ca tweet-urile sunt niste gunoaie acum.

Biblioteca Congresului Statelor Unite a inceput sa colecteze fiecare tweet publicat pe Twitter din 2010. Aceasta chiar a arhivat retroactiv postari datand din 2006. Acest lucru era parte dintr-un program de creare a unei arhive de cautare pentru fiecare postare publica.

CITESTE SI:  De ce cel putin 5 companii aeriene au avut intarzieri ale zborurilor in Statele Unite

Programul a fost suspendat pentru cativa ani din cauza problemelor legate de buget si de soft. Acest lucru se schimba acum, deoarece Biblioteca Congresului Statelor Unite a confirmat ca nu va mai arhiva fiecare postare postata pe Twitter.

Cand Biblioteca Congresului Statelor Unite a detaliat acest plan, numarul de postari postate zilnic a fost de aproximativ 55 de milioane. Numarul a crescut la peste 500 de milioane in 2012, ceea ce a facut si mai dificila continuarea programului.

CITESTE SI:  Ce pagube ar fi cauzat trei indivizi acuzati de piraterie de film

Institutia a publicat un raport care confirma faptul ca nu va mai continua acest program. Desi este mandra de colectia sa de tweet-uri din primii 12 ani de zile de existenta ai Twitter, aceasta va arhiva de acum inainte numai tweet-uri care sunt considerate a fi importante din punct de vedere istoric.

Biblioteca Congresului Statelor Unite a arhivat doar postari cu texte si nu a colectat fotografii sau clipuri video. Un alt motiv din spatele deciziei de a arhiva numai tweet-urile importante este schimbarea numarului de caractere permise de la 140 la 280 de caractere.

CITESTE SI:  Samsung se chinuie sa adauge suport pentru mai multe limbi la Bixby

Cat despre cautarea in arhiva, Biblioteca Congresului Statelor Unite a declarat ca arhiva va ramane indisponibila pana cand cei responsabili vor putea rezolva problemele legate de acces. Nu este clar cand se va intampla asta.