fbpx

Biblioteca care conserva jocurile si animatiile Flash

Biblioteca care conserva jocurile si animatiile Flash

O anumita biblioteca digitala sustine ca va conserva jocurile si animatiile Flash, pentru a putea fi rulate de utilizatori pentru a-i cuprinde nostalgia legata de perioada de inceput a internetului. Asta in timp ce vechea tehnologie (pentru jocuri si animatii) e pe cale sa fie scoasa din circulatie in totalitate la sfarsitul acestui an.

Internet Archive – biblioteca digitala – a anuntat ca va pastra si conserva animatiile si jocurile Flash. Tehnologia pentru jocuri si animatii e pe cale sa fie abandonata de compania Adobe la sfarsitul anului 2020.

CITESTE SI:  Samsung poate acum sa-si testeze masinile fara sofer in California

Biblioteca digitala Internet Archive va emula continutul Flash si va putea fi rulat ca odinioara, pastrand elemente critice ale culturii timpurii a internetului. Biblioteca Internet Archive sustine ca puteti rasfoi deja peste 1000 de jocuri si animatii.

Aceasta biblioteca sustine ca emularea este posibila cu un emulator Flash in dezvoltare care se numeste Ruffle si care e incorporat in sistemul sau.

CITESTE SI:  VIDEO: Un barbat reactioneaza la tehnologie dupa ce a stat la inchisoare vreme de 44 de ani

Desi dezvoltatorii Ruffle sustin ca in prezent emulatorul din acea biblioteca nu e compatibil cu majoritatea proiectelor Flash realizate dupa 2013, accesul la cultura care ne-a definit este un castig pentru conservare.

Tehnologia respectiva a fost esentiala pentru creativitate in internetul timpuriu, transformand paginile web care aveau numai text si imagini in pagini dinamice.

Aceasta tehnologie a permis oamenilor sa creeze animatii grafice si sonore care pot rula in browserele web, fara a necesita cunostinte aprofundate despre sistemele de operare individuale sau despre limbajele de programare.

CITESTE SI:  Cine de la Huawei a fost prins cu produse Apple

Flash si-a depasit data de expirare in 2017, cand Adobe a anuntat ca nu va mai oferi suport. In anii urmatori, Adobe a decis sa nu mai ofere suport pentru Flash pe dispozitivele mobile. Mai tarziu, browsere precum Chrome, Edge si Safari au ales sa foloseasca, pentru animatii si jocuri, HTML5 in locul tehnologiei vechi cand era posibil.

Facebook