fbpx

Beneficiile pentru sanatate ale Pokemon GO sunt temporare

Beneficiile pentru sanatate ale Pokemon GO sunt temporare

Pokemon GO a luat lumea prin surprindere atunci cand a aparut anul trecut. De asemenea, jocul se mandrea cu beneficiile pentru sanatate, avand in vedere ca ii determina pe jucatori sa mearga pe jos in aer liber si ii rasplatea pentru vanarea micilor monstri.

Cu toate acestea, daca este sa credem un nou studiu publicat in British Medical Journal, beneficiile pentru sanatate ale Pokemon GO sunt de scurta durata. Prin acest studiu, publicat in British Medical Journal, s-a descoperit ca jocul popular de realitate augmentata are numai un impact temporar asupra sanatatii si asupra nivelurilor bune de conditie fizica a jucatorilor.

CITESTE SI:  Konami nu vrea ca jucatorii sa foloseasca jocul Metal Gear Survive ca serviciu de intalniri

Studiul a fost efectuat pe parcursul unei perioade de sase saptamani dupa ce jocul Pokemon GO a fost lansat in luna iulie a anului trecut. Acesta a acoperit 1000 de indivizi cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani care au jucat jocul in mod temeinic dupa lansarea acestuia.

CITESTE SI:  Cate decese au avut loc pentru selfie-ul perfect in lume

Rezultatele au aratat ca jocul Pokemon GO i-a ajutat initial pe jucatori sa-si creasca dramatic nivelul de activitate fizica si sa-si imbunatateasca sanatatea. Cu toate acestea, dupa ce au trecut cateva saptamani, jucatorii s-au intors la nivelul de conditie fizica pe care l-au avut la momentul in care acestia au inceput sa joace jocul Pokemon GO.

“Asadar, da, a functionat pentru prima saptamana, dar apoi dupa o luna si jumatate, oameni nu mergeau pe jos mai mult si nu se miscau mai mult”, explica Jean-Phillippe Chaput, un cercetator de la Spitalul provinciei canadiene Ontario de Est.

CITESTE SI:  Cum va fi readus jocul PUBG Mobile in India dupa ce a fost interzis acolo

Chaput nu este surprins de faptul ca Pokemon GO nu a avut un impact de durata asupra sanatatii jucatorilor, asa ca poate ar trebui sa tratezi cu precautie acele afirmatii referitoare la beneficiile jocului Pokemon GO asupra sanatatii.