fbpx

Benchmark-urile pentru cipul Apple A9 dezvaluie frecventa sa de functionare

Benchmark-urile pentru cipul Apple A9 dezvaluie frecventa sa de functionare

Testarea preliminara a cipului Apple A9 al companiei arata ca vine cu o performanta generala mult-imbunatatita fata de cipul A8 de anul trecut care era destul de rapid.

Noile iPhone-uri ale companiei sunt propulsate de un cip Apple A9. Acesta este ultimul cip al Apple si suntem siguri ca multi se intreaba cum se descurca comparativ cu predecesorul A8 care este gasit in modelele de iPhone-uri de anul trecut.

Dupa cum se pare, A9 se descurca foarte bine, cel putin potrivit benchmark-urilor recente. Potrivit acelor benchmark-uri, s-a descoperit ca Apple A9 are o frecventa de 1,85GHz, ceea ce inseamna ca este in mod considerabil mai rapid decat A8 care era tactat la 1,4GHz.

CITESTE SI:  Telefonul ASUS Zenfone 5 Lite a fost dezvaluit cu camere duale in fata si spate

De asemenea, s-a confirmat ca chiar si cu smartphone-urile Android care vine cu procesoare quad-core sau octo-core, procesorul cu frecventa de 1,85GHz inca se bazeaza pe doar doua nuclee.

Cat despre scor, procesorul Apple A9 cu frecventa de 1,85GHz de pe iPhone 6s a obtinut un scor de 4403 de puncte in testul multi-core, in timp ce A8 a obtinut un scor de 2876 in benchmark.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Vivo V15 Pro e oficial - pret si specificatii

Comparandu-l cu competitia, scorul cipului Apple A9 a reusit sa invinga telefoane ca HTC Nexus 9 care este propulsat de un cip NVIDIA Tegra K1, Galaxy Note 4 care este propulsat de un Exynos 5433 si Nexus 6 care este propulsat de un procesor Snapdragon 805.

Singurul telefon care a reusit sa invinga cipul Apple A9 cu frecventa de 1,85GHz a fost Galaxy S6 Edge care a obtinut cu un punct mai mult multumita procesorului Exynos 7420, desi, in mod ciudat iPhone 6s Plus a obtinut un scor mai mare – 4423 de puncte in benchmark.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony Xperia XZ3 e oficial - specificatii

Nu suntem siguri de ce a obtinut un scor mai mare, avand in vedere ca ambele iPhone-uri sunt propulsate de acelasi hardware, dar, oricum ar fi, diferenta este cel mult marginala.

Facebook