fbpx

Bateriile smartphone-urilor Samsung Galaxy Note 4 au fost rechemate din cauza riscurilor de supraincalzire

Bateriile smartphone-urilor Samsung Galaxy Note 4 au fost rechemate din cauza riscurilor de supraincalzire

Ca urmare a lansarii dezastruoase a lui Samsung Galaxy Note 7 de anul trecut, in care au fost cazuri in care bateriile s-au supraincalzit si au explodat luat foc, va puteti imagina ca Samsung este foarte atenta in legatura cu astfel de incidente pentru ca acestea sa nu se mai repete in viitor, iar Samsung a luat anumite masuri pentru ca aceste incidente cu supraincalzire si explozii sa nu se mai intample.

Din pacate pentru companie, se pare ca unul dintre smartphone-urile lor a intrat in lumina reflectoarelor din cauza bateriilor care se supraincalzesc, dar de aceasta data este vorba despre un telefon mai vechi, si anume Galaxy Note 4.

CITESTE SI:  Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

CPSC (Consumer Product Safety Commission) din Statele Unite a anuntat o rechemare a bateriilor smartphone-urilor Galaxy Note 4 din cauza riscurilor cu privire la supraincalzire.

Cu toate acestea, se pare ca, in acest caz, vina nu este a companiei Samsung, avand in vedere ca bateriile care prezinta risc de supraincalzire si care sunt rechemate sunt furnizate de o alta companie si sunt folosite in smartphone-urile Galaxy Note 4 reconditionate vandute prin operatorul AT&C din Statele Unite.

CITESTE SI:  Care-i anul in care statul California ar putea fi alimentat 100% de energie regenerabila

Potrivit CPSC, “Aceasta rechemare implica baterii incluse in smartphone-urile reconditionate Samsung Galaxy Note 4 pentru AT&C de lantul FedEx si distribuite ca telefoane de inlocuire numai prin programul de Asigurare al AT&C. FedEx si Samsung au aflat la un moment dat ca unele dintre bateriile rechemate sunt contrafacute si ca prezentau anomalii care pot duce la supraincalzirea lor. Bateriile nu apartin unui producator original, ceea ce inseamna ca acestea nu au fost furnizate ca echipament original de catre producatorul de smartphone-uri Samsung”.

Nu suntem siguri cat de multe smartphone-uri Samsung Galaxy Note 4 cu baterii care prezinta risc de supraincalzire mai exista astazi in posesia utilizatorilor, mai ales daca iei in calcul faptul ca smartphone-ul a fost lansat acum trei ani in urma si ca a fost succedat de multe alte smartphone-uri Samsung de atunci.

CITESTE SI:  De ce Samsung Galaxy S10e nu are senzor de ritm cardiac

In orice caz, cei care detin unul dintre smartphone-urile Galaxy Note 4 reconditionate de la AT&C cu baterie care prezinta risc de supraincalzire ar trebui sa intre pe site-ul CPSC pentru a afla detalii si pasii pe care trebuie sa-i urmeze.