fbpx

Bateriile pentru case ale Tesla au parte de competitie din partea Mercedes-Benz

Bateriile pentru case ale Tesla au parte de competitie din partea Mercedes-Benz

Tesla a vazut un raspuns foarte pozitiv in legatura cu bateriile sale pentru locuinte, astfel incat foarte curand vei putea avea si tu o asemenea baterie pentru case. Tesla nu este singura companie care vrea sa intre pe piata acumulatoarelor pentru case si se stie de mai mult timp ca Mercedes-Benz vrea sa provoace compania.

Pe langa cei mai emblematici producatori de masini din lume, compania Tesla Motors a lui Elon Musk pare mic copil. Cu toate acestea, compania Tesla a muncit din greu pentru avansarea vehiculelor electrice.

CITESTE SI:  Ce promit mari lideri in tehnologie din lume legat de AI

Recent, Tesla si-a dezvaluit planurile ambitioase de a oferi acumulatoare de uz casnic si desi compania Tesla pare a fi in masura sa faca asa ceva, va avea un pic de furca si nu va avea un teren de joaca liber pentru ca s-a bagat in joc si Mercedes-Benz. Bineinteles, pentru a castiga bani.

Conglomeratul german Daimler planuieste sa vanda acumulatoare Mercedes-Benz pentru case mai tarziu in acest an. Bateriile Merceses-Benz vor fi vandute prin filiala Accumotive, iar compania a inceput sa preia inregistrarile pentru acest produs.

CITESTE SI:  Galaxy Note 9 ar putea avea un pret mai mare decat iPhone X

Bateriile Mercedes-Benz pentru case sunt destul de asemanatoare cu cele ale Tesla deoarece initial au fost proiectate pentru masinile electrice. Bateriile Mercedes-Benz sunt capabile sa stocheze energia solara pentru a o folosi pe timpul noptii, permitand locuintelor sa o consume in afara orelor de varf.

Potrivit companiei Mercedes-Benz, opt astfel de baterii a cate 2,5kWh pot fi combinate pentru a obtine o capacitate totala de 20kW, iar acest lucru face ca bateriile Mercedes-Benz pentru case sa fie ideale pentru locuinte si afaceri. De asemenea, sunt disponibile optiuni cu o capacitate chiar mai mare pentru clientii care doresc sa implementeze aceasta solutie la o scara mai mare.

CITESTE SI:  Mark Setrakian despre cea de-a 20-a aniversare a "Barbatii in Negru": "Este un film aproape perfect"

Daimler inca nu a precizat care este pretul pentru aceste baterii Mercedes-Benz pentru case, dar avand in vedere ca cea mai ieftina optiune a Tesla costa 3500 de dolari, nu vor avea un pret cu mult mai mic.