Bateriile masinilor electrice Tesla isi pierd mai greu din capacitate decat a indicat compania, se pare

Bateriile masinilor electrice Tesla isi pierd mai greu din capacitate decat a indicat compania, se pare

Degradarea bateriei este una dintre cele mai mari ingrijorari pentru proprietarii de masini electrice si potentialii cumparatori, dar datele pentru bateriile Tesla au fost linistitoare pana acum. Acum, cele mai recente date arata o degradare a capacitatii energetice de mai putin de 10% dupa peste 257.495 de kilometri parcursi pe baterii.

Bateriile isi pierd din capacitate de-a lungul timpului, iar aceasta este o problema, mai ales in cazul masinilor electrice in care acumulatorul nu doar aprinde farurile. Cu toate acestea, vestea buna este ca se pare ca, dupa ceva teste efectuate de un grup olandez-belgian de proprietari Tesla, s-a descoperit ca compania Tesla a fost oarecum retinuta in estimarile sale.

CITESTE SI:  Laptopurile Samsung Notebook 9 Pen, Notebook 9 (2018) au fost anuntate oficial

Pentru cei care nu cunosc estimarile Tesla, compania a estimat ca bateriile de pe masinile electrice Model 3 isi vor pastra aproximativ 70% din capacitate dupa 193.121 de kilometri parcursi (acumulatorul cu autonomie lunga) si aproximativ 160.934 de kilometri (acumulatorul cu autonomie scurta).

Cu toate acestea, pe baza testelor efectuate de grup, se pare ca bateriile Tesla de pe masinile electrice ar trebui sa aiba o capacitate de aproximativ 90% chiar si dupa 297.728 de kilometri si aproximativ 80% dupa 804.672 de kilometri.

CITESTE SI:  Cum adica Apple va merge pe noroc cu dispozitivele sale viitoare

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca acesta este un esantion relativ mic de 350 de proprietari din grup, ceea ce inseamna ca, desi pare a fi promitator, nu exista nicio garantie ca toti proprietarii de masini electrice Tesla vor avea aceeasi rata de degradare a acumulatorului ca altii, mai ales ca exista si alti factori care determina pierderea din capacitate a acumulatorului.

CITESTE SI:  Ce zic autoritatile despre cazul celor 2 arestati pentru perturbarea aeroportului Gatwick

De asemenea, masina electrica Model 3 are celule de baterii diferite si o noua arhitectura de acumulatori, ceea ce inseamna ca numerele pe care grupul le-a oferit prin testarea altor modele Tesla s-ar putea sa nu fie neaparat aplicabile, dar merita avute in vedere daca iei in considerare sa cumperi o masina electrica de-a companiei pentru termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *