fbpx

Bateriile flexibile ale Samsung ar putea conduce la aparitia unor dispozitive purtabile interesante

Bateriile flexibile ale Samsung ar putea conduce la aparitia unor dispozitive purtabile interesante

Ultimele prototipuri de baterii ale Samsung ar putea duce nu numai la dispozitive purtabile mai puternice, dar si la unele neobisnuite, de asemenea.

Primul model denumit Band al Samsung este destinat pentru a fi atasat curelelor de smartwatch, dupa cum indica si numele, pentru a adauga cu 50% mai multa energie fata de durata de viata originala a dispozitivului purtabil. Stripe, pe de alta parte, este banda subtire si flexibila si cea mai versatila dintre cele doua.

Dupa cum se pare, bateriile gasite in electronicele de consum sunt destul de solide si inflexibile. Desi s-au depus ceva eforturi in crearea bateriilor lichide, in cea mai mare parte nu le vei gasi in smartphone-ul sau smartwatch-ul tau prea curand.

CITESTE SI:  Smartphone-uri recomandate la preturi avantajoase

Cu toate acestea, Samsung ar putea avea altceva pe aproape, in ceea ce priveste bateriile flexibile. Samsung a dezvaluit recent doua prototipuri de baterii numite Stripe si Band.

Dupa cum poti vedea in imaginea de mai sus, Stripe este cel mai flexibil acumulator Samsung dintre cele doua si este de asemenea mult mai subtire cu o adancime de 0,3mm.

CITESTE SI:  Laptopul Samsung Notebook 9 Pen cu stylus e oficial - pret si specificatii

Band a Samsung, pe de alta parte, are o grosime mai mare, dar a fost proiectata pentru a se atasa smartwatch-urilor si se presupune ca le poate oferi o crestere a duratei de viata a bateriei cu 50%.

Cu toate acestea, aceste designuri flexibile ar putea duce la aparitia unor designuri interesante, in ceea ce priveste dispozitivele purtabile Samsung din viitor.

Datorita naturii flexibile, am putea vedea in viitor dispozitive purtabile, cum ar fi coliere, bentite sau imbracaminte inteligenta.

CITESTE SI:  Asta-i cel mai ieftin smartphone 5G Samsung

Asta pentru ca acumulatorul este flexibil si poate fi deci modelat dupa conturul corpului purtatorului. Acestea fiind spuse, ar trebui sa va amintim ca atat Stripe, cat si Band, sunt in prezent prototipuri.

Cat despre momentul cand aceste baterii flexibile ar putea fi produse in masa si sa-si faca aparitia in dispozitivele purtabile viitoare, ramane de vazut.