fbpx
Bateria smartphone-ului tau ar putea fi folosita pentru a te monitoriza

Bateria smartphone-ului tau ar putea fi folosita pentru a te monitoriza

Cand ne gandim la modalitatile prin care putem fi monitorizati, te-ai putea gandi la tehnologii cum ar fi GPS-ul, cookie-urile, adresa ta IP, etichetarea geografica si nu numai.

Cu toate acestea, suntem destul de siguri ca nu multi dintre voi au luat in considerare posibilitatea ca bateria smartphone-ului tau ar putea fi practic folosita pentru a-ti monitoriza activitatea.

Potrivit unui raport de The Guardian, se pare ca un grup de cercetatori au descoperit ca bateriile de smartphone-uri ar putea fi folosite pentru a-ti monitoriza activitatea online.

CITESTE SI:  Sony ii cere Google sa includa optiunea de reboot in Android

Asta datorita unei specificatii HTML5 care le permite website-urilor sa afle cantitatea de baterie ramasa pe smartphone-ul tau, care in mod ideal ar rezulta in determinarea website-ului sa-ti ofere continut care necesita cat mai putina energie este posibil.

Cu toate acestea, faptul ca nu necesita permisiunea utilizatorului smartphone-ului pentru a accesa datele privind bateria, inseamna ca pot fi folosite in intregime fara ca utilizatorul sa stie.

CITESTE SI:  Care-i vestea buna, desi smartphone-urile Huawei P30 si P30 Pro vor avea preturi mari

Aceste informatii includ cat de mult mai este pana ca bateria sa se descarce si capacitatea ramasa a bateriei. Acestea combinate pot fi folosite ca si un identificator unic.

Desigur, acest lucru nu va dezvalui informatii cum ar fi numele tau, adresa ta de email, sau locatia ta, dar din cauza identificatorului sau unic, activitatea ta pe smartphone inca poate fi monitorizata, desi vei fi anonim pana la un anumit punct.

Vestile semi-bune sunt ca din cauza faptului ca aceasta informatie este actualizata la fiecare 30 de secunde, inseamna ca cine te monitorizeaza pe smartphone cu bateria poate face asta numai pe o durata de 30 de secunde, inainte ca informatia sa se schimbe din nou.

CITESTE SI:  Sharp AQUOS Crystal 2 - un smartphone grozav pe care nu-l vei avea

Nu este chiar un risc de securitate bateria, dar pentru cei care sunt foarte grijulii cu intimitatea pe smartphone-ul lor, acest lucru este cu siguranta ceva care ar trebui sa le dea de gandit.