fbpx

Barack Obama l-a avertizat pe Mark Zuckerberg sa ia in serios amenintarea stirilor false

Barack Obama l-a avertizat pe Mark Zuckerberg sa ia in serios amenintarea stirilor false

Au fost multe discutii daca raspandirea stirilor false si dezinformarea de pe Facebook au influentat sau nu alegerile prezidentiale din Statele Unite de anul trecut. Este o idee pe care CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a respins-o ca fiind “o nebunie”, lucru care l-a deranjat pe Barack Obama.

Potrivit unor noi informatii, fostul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama, i-a spus lui Mark Zuckerberg, la un moment dat, sa ia in serios amenintarea stirilor false.

Washington Post afirma ca fostul presedinte l-a tras pe Mark Zuckerberg deoparte si i-a spus sa ia in serios pericolul stirilor false si dezinformarea politica. Barack Obama a adaugat ca, daca guvernul american si Facebook nu iau masuri pentru a rezolva aceasta problema, este posibil ca aceasta sa se inrautateasca la urmatoarele alegeri prezidentiale.

CITESTE SI:  51% dintre expertii in tehnologie spun ca problema stirilor false nu poate fi rezolvata

Potrivit autorului, aceasta conversatie cu Barack Obama a avut loc la doar noua zile dupa ce Mark Zuckerberg a spus ca ideea ca stirile false de pe Facebook au influentat alegerile este o nebunie si cu doua luni inainte ca Donald Trump sa devina presedinte.

CITESTE SI:  VIDEO: Masina fara sofer a Google este implicata in cel mai serios accident de pana acum

Surse informate despre schimbul de cuvinte dintre cei doi spun ca, desi Mark Zuckerberg era de acord ca amenintarea stirilor false reprezinta o problema, acesta i-a spus lui Barack Obama ca nu este o problema larg raspandita si ca nu exista o solutie concreta pentru aceasta.

Conversatia dintre Barack Obama si Mark Zuckerberg a avut intr-o camera de hotel din Lima, Peru, in timpul unei intalniri a liderilor mondiali. Facebook a depus eforturi pentru a combate raspandirea stirilor false pe platforma sa.

CITESTE SI:  De ce Microsoft nu vrea ca angajatii sa foloseasca anumite aplicatii si servicii

De asemenea, a lansat o campanie pentru a-i ajuta pe utilizatori sa repereze stirile false. Unii spun ca este prea putin si prea tarziu. Numai timpul va spune daca aceste masuri vor impiedica ca ceva de genul asta sa se intample din nou. Si daca Barack Obama va fi multumit de stradaniile lui Mark Zuckerberg.