Barack Obama avertizeaza oamenii in legatura cu social media

Barack Obama avertizeaza oamenii in legatura social media

Fostul presedinte american, Barack Obama, a avertizat oamenii in legatura cu utilizarea iresponsabila a social media, intr-un interviu rar, dupa ce a demisionat in luna ianuarie.

Social media este o unealta puternica si poate fi folosita pentru a imprastia rapid informatii. Totusi, la fel ca toate armele, modul in care este folosita depinde de omul care o foloseste, iar in mainile gresite poate fi folosita pentru a raspandi dezinformarea.

De fapt, social media este o problema in crestere, iar fostul presedinte american, Barack Obama, a vorbit recent despre aceasta. Pe parcursul unui interviu cu printul Harry din Marea Britanie in cadrul emisiunii Today a BBC Radio 4, Barack Obama a vorbit despre faptul ca oamenii ar trebui sa fie atenti la lucrurile pe care le posteaza pe social media.

CITESTE SI:  Microsoft renunta la a mai oferi suport pentru versiunile mai vechi de Internet Explorer din ianuarie

“Unul dintre pericolele internetului este ca oamenii pot avea realitati complet diferite. Ele pot fi incluse in informatii care intaresc prejudecatile lor actuale. Chestiunea are legatura cu modul in care folosim aceasta tehnologie intr-un fel care sa permita ca o multitudine de voci sa se exprime, sa permita o diversitate de opinii ale oamenilor, dar care sa nu duca la o balcanizare a societatii si care sa permita gasirea de modalitati de ajungere la un numitor comun”, spune Barack Obama despre social media.

CITESTE SI:  VIDEO: Tesla Model X lasa un Lamborghini Aventador intr-un nor de fum intr-o cursa scurta

Fostul presedinte Barack Obama are un punct de vedere, iar recent a existat chiar un studiu prin care s-a descoperit ca profilurile false pe social media pot fi daunatoare pentru sanatatea oamenilor, iar raspandirea dezinformarii cu privire la subiecte precum sanatatea si medicatia pot determina oamenii sa ia decizii gresite.

CITESTE SI:  Cum sunt noile frigidere BESPOKE Samsung destinate milenialilor

Din fericire, vedem ca platformele de social media incep sa ofere modalitati de a rezolva problema prin oferirea de instrumente pentru a detecta stirile false si alte asemenea lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *