fbpx

Bancile se pregatesc sa-si actualizeze bancomatele, dar nu la Windows 8

Bancile se pregatesc sa-si actualizeze bancomatele, dar nu la Windows 8

Anul trecut, Microsoft a incheiat oficial suportul pentru sistemul de operare Win XP, ceea ce inseamna ca daca nu ti-ai actualizat PC-ul la Win 7 sau Windows 8, nu vei mai primi suport de la Microsoft. Poate ca pentru utilizatorii obisnuiti nu este mare lucru si probabil sunt destui care inca folosesc Win XP.

Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi problematic pentru companiile care inca se bazeaza pe Win XP, mai ales pentru banci. Anterior, multe banci aveau bancomate care inca se bazau pe sistemul de operare Win XP, ceea ce le-a facut sa se grabeasca nebuneste sa-si actualizeze bancomatele de la Win XP pentru a nu plati milioane de dolari pentru suport Win XP extins.

CITESTE SI:  Microsoft si Facebook au intins un cablu de 160 terabiti pe secunda sub Oceanul Atlantic

Aceasta este dovada ca sistemul de operare windows al Microsoft are un impact foarte mare asupra noastra, mai mare decat am crede. Putem presupune ca pana acum majoritatea bancomatelor ruleaza cel putin Win 7, dar avand in vedere ca sistemul de Win 7 este considerat vechi in comparatie cu Windows 8, ar trebui ca bancile sa se pregateasca pentru urmatorul upgrade?

Se pare ca se pregatesc, dar nu isi vor actualiza bancomatele la Windows 8. Potrivit ATM Industry Association, bancile vor lasa in urma Windows 8 si isi vor actualiza bancomatele la sistemul de operare Windows 10 care a fost confirmat ca se va lansa pe data de 29 iulie.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Emiratele Arabe Unite ar ridica interdictia asupra Skype si FaceTime

“Cei care implementeaza bancomatele ar trebui sa-si inceapa imediat migratia din 2020, avand in vedere ca bancomatele achizitionate acum vor fi inca folosite atunci cand suportul pentru sistemul de operare Win 7 se va incheia in acel an”, potrivit directorului asociatiei, Mike Lee.

Faptul ca bancile, care si-au actualizat bancomatele la Win 7, au decis sa treaca de Win 8 in favoarea lui Windows 10 nu este suprinzator. Pentru inceput, sistemul de operare Win 8 nu era vazut bine de multi, din cauza schimbarilor numeroase pe care le-a facut Microsoft si care i-a bagat in ceata pe utilizatori.

CITESTE SI:  De ce anume este capabil HarmonyOS, sistemul de operare al Huawei

Exista si motive financiare din spatele acestei decizii a bancilor. Actualizarea la Windows 8 ar insemna ca, mai tarziu, bancile ar trebui sa-si actualizeze bancomatele la Windows 10, eventual, ceea ce ar insemna ca ar plati de doua ori pentru sistemul de operare Win.