Bancile japoneze doresc sa lanseze propria moneda digitala

Bancile japoneze doresc sa lanseze propria moneda digitala

In Japonia, exista diverse modalitati prin care puteti plati pentru lucruri. Exista, bineinteles, modalitatea buna si de moda veche de a plati cu bani cash, apoi mai exista cardurile de credit (care tind sa fie limitate la comerciantii mai mari) si mai exista metode precum cardul Suica care poate fi folosit pentru achizitionarea de mici articole, cum ar fi gustari, bauturi, ziare si multe altele.

Cu toate acestea, intr-o stire de Financial Times aflam ca bancile japoneze lucreaza la dezvoltarea propriei monede digitale care se numeste J Coin si care este menita sa inlocuiasca banii cash.

CITESTE SI:  Motivele posibile pentru care Apple isi reduce comenzile de cipuri de gestionare a energiei de la Dialog

Se spune ca moneda digitala este sprijinita de banca centrala a tarii si ca intentioneaza sa o lanseze la timp pentru Jocurile Olimpice din Tokio din 2020, ca mijloc de a facilita sistemul financiar al tarii.

In prezent, banii cash sunt inca la conducere in Japonia si se estimeaza ca 70 de procente dintre toate tranzactiile financiare sunt efectuate cu bani cash. Cu toate acestea, exista dezavantaje asociate cu numerarul, cum ar fi transportarea tuturor acelor monede si bancnote, plus ca numerarul este mai greu de reglementat, motiv pentru care utilizarea unei monede digitale i-ar permite guvenului japonez sa-si formeze o mai buna idee despre modul in care circula banii, lucru care in schimb creeaza unele probleme de confidentialitate, deoarece suntem siguri ca nu toata lumea doreste ca achizitiile sale sa fie cunoscute, indiferent de motiv.

CITESTE SI:  Cum iti va sugera Google Drive intr-un mod mai inteligent fisierele de care ai nevoie

Se asteapta ca moneda digitala J Coin a bancilor japoneze va fi evaluata la fel ca yenul japonez schimbat la o rata unu-la-unu, ceea ce inseamna ca oamenii care isi schimba banii cash in moneda digitala J Coin nu vor pierde nimic in urma procesului de conversie.

CITESTE SI:  VIDEO: Grafica jocului DOOM comparata pe PC, PS4, Xbox One si Nintendo Switch

Ramane de vazut daca acest sistem va fi sau nu acceptat de poporul japonez, dar am vazut cum unii comercianti japonezi sunt deschisi la ideea unei monede digitale, cum ar fi Bic Camera (un mare magazin japonez cu tot felul de minunatii pentru camere) care a inceput sa accepte Bitcoin ca forma de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *