fbpx

Bancile australiene vor sa boicoteze Apple Pay

Bancile australiene vor sa boicoteze Apple Pay

Patru dintre cele mai mari banci australiene i-au cerut reglementatorului competitiei permisiunea sa-si uneasca fortele si sa negocieze in mod colectiv cu Apple.

Apple Pay a fost lansat pe piata australiana anul trecut, dar serviciul a fost limitat in ceea ce priveste cartile de credit acceptate, iar acesta a fost limitat la American Express pentru un timp.

Se pare ca compania din Cupertino a avut de lucru incercand sa faca bancile sa imbratiseze Apple Pay si abia acm cateva luni compania a convins in final ANZ sa adopte platforma lor.

CITESTE SI:  Ce zic angajatii Google despre motorul de cautare cenzurat pentru China

Ideea era ca poate si alte banci ii vor urma exemplul, dar in mod interesant se pare ca au avut o reactie diferita.

Se pare ca cele mai mari patru banci australiene – NAB, Commnonwealth, ANZ si Westpac au cerut reglementatorului competitiei australiene permisiunea sa-si uneasca fortele si sa boicoteze in mod colectiv Apple Pay, cel putin pana ce acestia pot negocia in mod colectiv o intelegere. Practic, bancile au simtit ca compania incearca sa se dea mare cu o caracteristica pe care incerca sa-i faca pe oameni sa o adopte.

CITESTE SI:  Urmatorul iPhone de 4 inch al Apple va viza utilizatoarele

De asemenea, pentru moment compania a impiedicat aplicatiile terte sa acceseze NFC-ul de pe iPhone-uri, ceea ce inseamna ca chiar daca bancile creeaza propriile lor aplicatii de plati, acestea nu vor functiona.

De asemenea, exista ingrijorarea care planeaza asupra securitatii Apple Pay, ca urmare a fraudelor cu carti de credit din Statele Unite dupa ce Apple Pay a fost lansat.

CITESTE SI:  Ce dispozitive noi urmeaza compania Apple sa lanseze

Suna de parca piata si bancile australiene ii pune probleme companiei cu Apple Pay, ceea ce inseamna ca utilizatorii australieni vor trebui probabil sa astepte mai mult timp daca acestia vor sa foloseasca caracteristica, dar presupunem ca asta este pentru binele lor.

Facebook