Baloane cu filmul The Interview plutesc peste Coreea de Nord

Lansare baloane Coreea de Sud

Un activist sud-coreean a spus miercuri ca a lansat mii de copii ale filmului The Interview in Coreea de Nord cu ajutorul baloanelor, ignorand amenintarile groaznice din partea Phenianului.

Coreea de Nord a etichetat filmul de comedie The Interview al lui Seth Rogen despre un plan fictiv de-al CIA de asasinare a liderului sau, Kim Jong-un, ca fiind un “act teribil”.

Dezertorul nord-coreean devenit activist, Lee Min-bok, a spus ca a dus patru baloane peste granita din ianuarie – ultimul fiind sambata. Cu fiecare ocazie acesta a legat pachete cu copii ale filmului The Interview si brosuri anti-Phenian si Coreea de Nord de baloane cu heliu pe care mai apoi acesta le-a lansat din spatele unui camion. “Am lasat mii de copii si aproximativ un milion de brosuri sambata, aproape de partea vestica a granitei”, a spus Lee.

CITESTE SI:  Cipul Elbrus-4C al Rusiei ar fi fost grozav pentru 1999

Anul trecut, sud-coreenii incercau sa trimita in Coreea de Nord diverse lucruri, cum ar fi show-uri TV, stick-uri USB, fluturasi antiguvernamentali si bani prin intermediul baloanelor. Acum, un dezertor nord-coreean pe nume Lee Min-bok a inceput sa trimita peste granita copii ale filmului The Interview folosind baloane.

CITESTE SI:  "Razboiul Stelelor: Ultimul Jedi" a adunat peste 1 miliard de dolari la nivel mondial

Lee a declarat ca daca o persoana spune adevarul in Coreea de Nord o asteapta pedeapsa capitala si ca folosind baloane poate spune adevarul in siguranta. Probabil nord-coreenii n-o sa apuce sa vada filmul The Interview trimis de baloane intrucat foarte probabil DVD-urile sunt interceptate de guvernul din Coreea de Nord. Lee a trimis peste 80 000 de copii ale filmului The Interview, dar de aceasta data nord-coreenii au tras in baloanele care erau trimise peste granita, iar sud-coreenii au raspuns focurilor. Cei care locuiesc in apropiarea granitei cu Coreea de Nord nu se bucura deloc de aceasta situatie.

CITESTE SI:  Hackerii HBO spun sa ne pregatim pentru doua noi episoade din Urzeala Tronurilor pe care le vor publica

Filmul The Interview a starnit multe controverse anul trecut, hackerii din Coreea de Nord atacand Sony Pictures si amenintandu-i pe angajati sa nu ecranizeze filmul intrucat acea pelicula nu-i facea cinste dictatorului. Pana la urma The Interview s-a lansat fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *