fbpx
Averea neta a lui Elon Musk, a doua cea mai instarita persoana din lume

Averea neta a lui Elon Musk, a doua cea mai instarita persoana din lume

Noi stiri releva faptul ca Elon Musk l-a surclasat pe Bill Gates in privinta averii si a devenit a doua cea mai instarita persoana din lume in acest moment. S-a dezvaluit care e averea neta a CEO-ului Tesla.

Elon Musk l-a surclasat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, si a devenit a doua cea mai instarita persoana din lume, potrivit Bloomberg.

Averea neta a CEO-ului Tesla este acum de aproximativ 128 de miliarde de dolari, doar in acest an averea sa crescand cu 100 de miliarde de dolari. Exista un decalaj considerabil intre Elon Musk si cea mai instarita persoana din acest moment, Jeff Bezos, care are o avere neta de 182 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Huawei nu va mai produce smartphone-uri inferioare, iar motivul este de inteles

In luna ianuarie a acestui an, Elon Musk ocupa locul 35 in clasamentul mondial, relateaza Bloomberg. Aceasta ascensiune magnifica a CEO-ului Tesla a fost determinata in principal de pretul actiunilor Tesla.

Compania auto Tesla valoreaza in prezent aproape 500 de miliarde de dolari, desi la inceputul acestui an valora 100 de miliarde de dolari. The Guardian informeaza ca Tesla e cea mai valoroasa companie auto din lume acum, in ciuda faptului ca produce doar o fractiune din numarul de masini ale unor producatori auto mai consacrati.

CITESTE SI:  Ce pret are Huawei Mate 20 X cu display de 7,2 inci

Se crede ca in acest an Tesla va produce 50.000 de masini, comparativ cu 10 milioane de masini produse de Toyota. Aproximativ 3 sferturi din averea neta a lui Elon Musk consta in actiuni Tesla, conform Bloomberg.

CITESTE SI:  Ce-i cu notificarea misterioasa primita de smartphone-urile Samsung

Celalalt business major al lui Elon Musk, compania spatiala SpaceX, a fost de asemenea in ascensiune, ceea ce i-a sporit averea lui Musk, a doua cea mai instarita persoana din lume. Saptamana trecuta, SpaceX a transportat patru astronauti catre SSI la bordul navei spatiale Crew Dragon. Acest lucru a avut loc dupa primul zbor cu echipaj al SpaceX in spatiu, in luna mai a acestui an.