fbpx

Averea lui Elon Musk care a devenit cel mai bogat om din lume

Averea lui Elon Musk care a devenit cel mai bogat om din lume

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla din Statele Unite, a devenit cel mai bogat om din lume, depasind averea lui Jeff Bezos, CEO-ul companiei americane Amazon. Cresterea actiunilor Tesla a fost cea care i-a propulsat lui Elon Musk averea intr-un ritm incredibil.

Dupa ce pretul actiunilor companiei Tesla din Statele Unite a crescut joi, Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume. Averea acestuia e acum de circa 185 de miliarde de dolari.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, detinea prima pozitie din 2017, dupa cum subliniaza CNBC, dar averea sa de 184 de miliarde de dolari nu este suficienta, asa ca acum e in urma lui Musk.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Google nu va mai afisa rezultatele in timp ce tastezi cautarea

Cu aproximativ un an in urma, averea neta a lui Elon Musk era de doar aproximativ 27 de miliarde de dolari, asa ca nu s-a clasat printre primii 50 cei mai bogati oameni din lume la acea vreme.

Pretul actiunilor companiei Tesla din Statele Unite a crescut intr-un ritm incredibil de atunci. Intr-o singura zi, pretul actiunilor a crescut cu aproximativ 45 de dolari.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum e noul scurtmetraj animat al Overwatch

Capitalizarea de piata a companiei Amazon (de 1,6 trilioane de dolari) a lui Jeff Bezos este mult mai mare decat capitalizarea producatorului auto (de circa 760 de miliarde de dolari).

Cu toate acestea, pretul actiunilor companiei Amazon din Statele Unite (si, ca urmare, averea neta a lui Jeff Bezos) a fost destul de stagnant in ultimele luni, pe fondul unui control sporit din partea autoritatilor de reglementare.

CITESTE SI:  Cum a fost arestat cineva pe nedrept cu recunoasterea faciala, in Detroit

Ce parere ai despre faptul ca Elon Musk de la Tesla a devenit cel mai bogat om din lume, depasind averea lui Jeff Bezos? Si ce parere ai despre faptul ca Elon Musk a reusit asta cu Tesla, o companie cu o capitalizare de piata la jumatate in comparatie cu cea a Amazon? Crezi ca CEO-ul companiei Tesla isi va mentine pozitia?

Facebook