fbpx

Australia va utiliza camere care detecteaza soferii care isi folosesc telefoanele la volan

Australia va utiliza camere care detecteaza soferii care isi folosesc telefoanele la volan

Distragerea atentiei este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere fatale din Australia, dar noile camere hi-tech care detecteaza soferii care isi folosesc telefoanele la volan ar putea schimba in curand totul.

Sofatul in timpul folosirii telefonului sau trimiterii de mesaje este contraindicat. Dupa cum se pare, in prezent exista camere care pot filma si fotografia soferii care ignora semaforul si, de asemenea, camere care ii pot surprinde pe soferii care conduc cu viteza.

Cu toate acestea, cum sta treaba in cazul soferilor care trimit mesaje pe telefon la volan? Se pare ca, in curand, s-ar putea ca acesti soferi sa nu mai poata scapa de lege. In Australia, autoritatile de aplicare a legii si-au anuntat planurile de a instala camere hi-tech care pot detecta cand conducatorii auto din Australia isi folosesc telefoanele atunci cand conduc.

CITESTE SI:  Startup-urile de recunoastere faciala sustin ca sunt cautate dupa aparitia lui iPhone X

Aceste dispozitive pot fi apoi utilizate pentru a emite automat amenzi, impiedicand astfel soferii din Australia sa incerce sa-si foloseasca telefoanele la volan chiar si in cazul in care nu exista politie de fata.

CITESTE SI:  Cum a fost imbunatatit dispozitivul Google Home mai nou

Asa cum se intampla in Australia, politia foloseste camere cu raza lunga si camere de casca purtate de politistii de pe motociclete ca mijloace de a prinde soferii din Australia care isi folosesc telefoanele la volan si se asteapta ca aceasta noua tehnologie de camera le va inlocui in cele din urma.

Potrivit comisarului adjunct Mick Corboy de la NSW Police Highway Patrol, “Deci, modul in care ne vom ocupa de aceasta problema este prin probe video, prin dovezi fotografice si ne uitam la tot ceea ce este posibil in intreaga lume in acest moment si credem ca vom avea ceva de implementat destul de curand”. Sistemul pentru depistarea conducatorilor auto care folosesc telefoane la volan a fost testat pana acum in Melbourne, statul Victoria, si va fi incercat si in New South Wales, Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *