fbpx

Atat continut a restrictionat Facebook pentru guvernul din Vietnam

Atat continut a restrictionat Facebook pentru guvernul din Vietnam

Facebook a restrictionat accesul la cantitati din ce in ce mai mari de continut in Vietnam, a declarat joi un oficial al guvernului, pe masura ce acea tara din sud-estul Asiei isi intensifica o campanie de intarire a accesului la internet.

Platforma de social media este folosita pe scara larga in Vietnam, acolo unde, in ciuda reformei economice marete si a deschiderii crescute catre retelele sociale, Partidul Comunist de guvernare continua sa cenzureze mass-media si continutul online si nu tolereaza criticile.

CITESTE SI:  Google foloseste machine learning pentru a-i ajuta pe jurnalisti sa adune informatii despre crimele motivate de ura

“Facebook respecta acum 70-75% dintre solicitarile guvernului din Vietnam legate de restrictii, comparativ cu procentul de 30% de acum ceva vreme”, a declarat ministrul informatiilor Nguyen Manh Hung, in cadrul unei reuniuni a parlamentului din Hanoi.

Hung se referea la solicitarile guvernului pentru restrictii de continut pe Facebook, ceea ce inseamna ca o parte din continutul postat pe Facebook nu poate fi urmarit in unele tari din cauza faptului ca se considera ca incalca legile din Vietnam.

CITESTE SI:  Ce promite CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg

Facebook spunea in mai ca a crescut cu peste 500% cantitatea de continut la care a restrictionat accesul in Vietnam, in a doua jumatate a anului 2018.

Guvernul din Vietnam a inasprit regulile internetului in ultimii ani, culminand cu o lege de securitate cibernetica care a intrat in vigoare in ianuarie si care obliga companii ca Facebook sa infiinteze birouri locale si sa stocheze date in tara.

CITESTE SI:  Cum se ocupa Facebook de protestele fata de autoizolare, in vremea coronavirusului Wuhan

Hanoi a acuzat in trecut Facebook ca a incalcat legile locale, permitand publicarea anumitor comentarii pe platforma. YouTube respecta acum 80%-85% dintre solicitarile guvernului legate de restrictionarea continutului, a mai spus Hung la reuniune.

Ministrul a mai dezvaluit ca guvernul din Vietnam a construit un centru pentru monitorizarea continutului site-urilor de stiri si al retelelor sociale care pot sorta milioane de date in categorii precum “pozitive” si “negative”.

Sursa imagine: Flickr.com