Atacurile jackpotting ale bancomatelor au aparut si in Statele Unite

Atacurile jackpotting ale bancomatelor au aparut si in Statele Unite

Jackpotting-ul bancomatelor – o infractiune sofisticata prin care infractorii instaleaza software si/sau hardware rau intentionat la ATM-uri care le forteaza sa scoata sume imense de bani cash la cerere – a reprezentat mult timp o amenintare pentru bancile din Europa si Asia.

In seriale si filme, uneori vedem cum bancomatele pot fi hack-uite pentru a scoate toti banii. Acesta este de fapt un hack real cunoscut drept “jackpotting” si este raspandit in regiuni precum Europa si Asia, iar acum se pare ca a inceput sa se strecoare si in Statele Unite.

CITESTE SI:  Bateriile masinilor electrice Tesla isi pierd mai greu din capacitate decat a indicat compania, se pare

Asta potrivit unui stiri de KrebsonSecurity care a dezvaluit ca serviciile secrete ale Statele Unite au inceput sa avertizeze discret institutiile financiare, cum ar fi bancile, ca atacurile jackpotting au inceput sa vizeze ATM-urile din Statele Unite.

Publicatia a confirmat, de asemenea, acest lucru cu gigantul NCR Corp. din Statele Unite specializat in ATM-uri care sustine ca a primit informatii de la serviciile secrete si alte surse in legatura cu aceasta problema cu atacurile jackpotting.

CITESTE SI:  Cum vrea Amazon sa imbunatateasca boxele inteligente Echo

Intr-o alerta confidentiala a serviciilor secrete din Statele Unite obtinuta de KrebsonSecurity, “Bancomatele vizate se afla de obicei in farmacii si in mari magazine. In timpul atacurilor anterioare, infractorii erau imbracati ca tehnicieni pentru bancomate si atasau un laptop la sistemul de operare al ATM-urilor, impreuna cu un dispozitiv motiv”.

De asemenea, ei precizeaza ca bancomatele din Statele Unite care ruleaza sistemul de operare Windows XP sunt deosebit de vulnerabile atacurilor jackpotting, iar in 2014 s-a descoperit ca acesta era instalat pe 95% dintre toate bancomatele.

CITESTE SI:  Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Se pare ca aceste cifre sunt foarte diferite astazi, dar inca subliniaza faptul ca inca exista banci in Statele Unite care nu si-au actualizat sistemul de operare. Mesajul informeaza de asemenea operatorii de bancomate sa-si actualizeze sistemul de operare la cel putin Windows 7 pentru a se proteja impotriva acestor atacuri jackpotting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *