fbpx

Asta a lansat China pentru prima data pe orbita in istoria sa

Asta a lansat China pentru prima data pe orbita in istoria sa

Astazi, se crede ca China a lansat pe orbita pentru prima data ceva anume. Acel ceva pare similar cu ceea ce au lansat Statele Unite pe orbita acum ceva vreme si care inca se afla pe orbita planetei Pamant. Oficialii tarii asiatice sustin ca n-au intentii nefaste cu acea lansare.

Pe 4 septembrie, adica astazi, s-a dezvaluit ca China a lansat in spatiu un fel de naveta spatiala reutilizabila – posibil un avion spatial – ceva misterios care pare similar cu avionul spatial clasificat X-37B al SUA care se afla in prezent pe orbita Pamantului.

CITESTE SI:  De ce unii cer Facebook sa suspende dezvoltarea monedei virtuale Libra

Similar cu X-37B, avionul spatial al Chinei va ramane pe orbita o perioada, dar tara asiatica sustine ca acesta este menit sa promoveze “utilizarea pasnica a spatiului”.

Nu e clar cum arata acel avion spatial, deoarece nu exista nicio imagine oficiala. Cu toate acestea, mai devreme in acest an au aparut zvonuri conform carora o misiune cu o astfel de naveta spatiala reutilizabila ar putea avea loc in 2020, potrivit lui Andrew Jones, un reporter specializat in programul spatial din China.

CITESTE SI:  Ce metoda de a genera venituri va folosi WhatsApp

El sustine ca o lansare a unui avion spatial corespunde cu obiectivele declarate de acea tara pentru explorarea spatiului. In 2017, mass-media oficiala de stat din acea tara a declarat ca principalul contractor spatial din China “lucra la un tip de nava experimentala reutilizabila”, a declarat Andrew.

Poate ca oficialii din acea tara nu au prea a dezvaluit informatii despre lansarile sale, dar au aparut informatii care indicau aceasta misiune. Reporterul a mentionat ca speculatiile cu privire la acest lucru s-au intensificat dupa ce China a modificat turnul sau de lansare pentru rachetele Long March 2F de la Centrul de Lansare Jiuquan din China.

CITESTE SI:  Ce premiera va avea loc pe SSI, conform NASA

Ieri, au aparut restrictii de zbor pentru pilotii de avioane. Practic, acestia au fost sfatuiti sa nu piloteze in zona de deasupra locului de lansare, ceea ce indica ca o lansare a avionului spatial era iminenta.