fbpx

Asa satelitii Starlink pot sa nu mai fie o pacoste pentru astronomi

Asa satelitii Starlink pot sa nu mai fie o pacoste pentru astronomi

Compania spatiala SpaceX a lui Elon Musk doreste sa ofere internet pe Pamant prin reteaua de sateliti Starlink pe care o formeaza in acest moment. Problema e ca acestia cam sunt o pacoste, mai ales pentru astronomii care au avut motive pentru a critica acest proiect al lui Elon Musk.

Pe 22 aprilie, compania spatiala SpaceX fondata de Elon Musk a lansat cea de-a opta incarcatura de sateliti Starlink pe orbita joasa a Pamantului. La scurt timp dupa, acestia puteau fi vazuti de pe Pamant, parand ca niste puncte de lumina care traverseaza cerul noptii.

CITESTE SI:  Cheile de criptare iCloud din China vor fi stocate pe un server local

Potrivit lui Elon Musk, compania sa lucreaza la reducerea stralucirii pe care o emit acesti sateliti ai proiectului Starlink. Fondatorul si CEO-ul SpaceX precizeaza ca a gasit o modalitate de a reduce lumina emisa, pentru ca acestia sa nu mai fie o asa pacoste.

Aceasta este o veste buna pentru astronomii care sunt ingrijorati ca constelatia in crestere de sateliti Starlink ai SpaceX poate perturba observarea spatiului pentru astronomi.

CITESTE SI:  Ce zice CEO-ul Google despre intoarcerea motorului de cautare in China

Compania SpaceX a lui Elon Musk a primit aprobarea de a lansa 12.000 de sateliti Starlink pe orbita si a aplicat pentru a lansa inca 30.000, 422 orbitand in jurul Pamantului chiar in acest moment.

Space.com pune in perspectiva aceste numere indicand faptul ca toata umanitatea a lansat pana acum 9400 de obiecte in spatiu pana acum. Compania spatiala SpaceX a lui Elon Musk a lansat constant noi dispozitive in spatiu incepand cu sfarsitul anului trecut, iar o alta lansare este stabilita pentru luna viitoare.

CITESTE SI:  Serviciul de internet prin sateliti Starlink va fi capabil de asta

SpaceX intentioneaza sa echipeze satelitii Starlink – pentru urmatoarea lansare – cu ceea ce este nevoie pentru a le reduce stralucirea pe care o emit, pacoste pentru astronomi. Se spera ca acesti sateliti Starlink vor oferi servicii de internet pe Pamant pana la jumatatea anului.